ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία Αυγουστιάτικων παρακλήσεων

αυλαία-αυγουστιάτικων-παρακλήσεων-407635

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων σε προαύλια ναών

Πλήθος ευχαριστιών διατυπώθηκαν στους διοργανωτές του κύκλου εκδηλώσεων «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2019», που καθιέρωσε και συνεχίζει να διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Οι εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την συμμετοχή δύο αφηγητών. Του διδάκτορα Θεολογίας, συγγραφέα και μουσικολόγου Ηλία Λιαμή και του Θεολόγου, συγγραφέα και Διευθυντή Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Αθηνών Δημήτρη Καραβασίλη.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου, από τον Άγιο Βλάσιο, στο Πήλιο ξεκίνησε η φετινή πορεία με την φροντίδα και τις ευλογίες του πατρός Στεφάνου Κολυνδρίνη, τη συνεργασία του δραστήριου Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου Πηλίου και την συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας.

Στον πανηγυρίζοντα όμως Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Βόλο, την Τρίτη 6 Αυγούστου, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η συνέχεια ήταν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και στο ανοιχτό Θέατρο της Βελίκας Αγιάς, όπου εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε η ορχήστρα «Ραστωδία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας Αγιάς «Φιλοκτήτης», Αντωνίας Χατζοπούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 8 Αυγούστου, ακολούθησε εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η φιλοξενία των πατέρων του ναού και των επιτρόπων, προεξάρχοντος του Κώστα Γκουντάρα, ο οποίος προλόγισε και την εκδήλωση.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου, στον Άγιο Στέφανο του συνοικισμού Δημοσίων Υπαλλήλων, χάρις στην επιμονή του π. Δημητρίου Κοτρώτσου, ήταν η επόμενη παράκληση. Κατόπιν ακολούθησε εκδήλωση στο ναό της Παναγίας στη Μακρινίτσα. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες της εκδήλωσης στη Μακρινίτσα είχαν την ευκαιρία προηγουμένως να επισκεφθούν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας και να εκφραστούν με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο έκθεσης και τον πλούτο της εκκλησιαστικής παράδοσης του χωριού.

Και όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ο κύκλος των εκδηλώσεων έκλεισε στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ευαγγελιστρίας, με την ευγενή φροντίδα του Δήμου Βόλου και του προϊσταμένου του Ι.Ν. Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλόχιου Μήλτου. Η «Ραστωδία» αυτή τη φορά πλαισιώθηκε και από μικρασιάτικα μουσικά στοιχεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου