Ιγνάτιος: «Η Παναγία μας ενώνει…»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-17, 09:34:44
Ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό
Ιγνάτιος: «Η Παναγία μας ενώνει…»

Λαμπρή η πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια Ν. Ιωνίας

Χιλιάδες πιστών κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα προσφυγικό ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ν. Ιωνία, για να γιορτάσουν το Πάσχα του Καλοκαιριού, την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας.

Στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των πολιτικών, Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού, εψάλησαν τα εγκώμια της Παναγίας ενώπιον του Επιταφίου, ενώ στο προαύλιο του ναού τελέστηκε η αρτοκλασία και ο κ. Ιγνάτιος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η Παναγία είναι η μητέρα μας, που μας προσφέρει το δώρο της αιώνιας ζωής στην αγκαλιά του Χριστού, με μία προϋπόθεση, να είμαστε αδέλφια του Χριστού. Η Παναγία ήταν πολύ απλή και ταπεινή. Κατείχε αυτό το γνώρισμα, που τόσο ανάγκη έχουμε στην εποχή μας, όπου κυριαρχεί η έπαρση, η ταχύτητα, η υπερβολή και η βία. Η ταπείνωση δεν είναι άρνηση, αλλά κατάφαση της όντως ζωής. Σημαίνει ν’ αποδεχθείς τον άλλον όπως είναι και να γίνεις αληθινός αδελφός. Η Παναγιά μας δίδαξε τί σημαίνει σιωπή και αυτός που σιωπά ξέρει ν’ ακούει, καταλαβαίνει τα τρίσβαθα της ανθρώπινης καρδιάς, ακούει τους κτύπους της καρδιάς όσων πονούν, που λαχταρούν την ζωή, που αναζητούν την αλήθεια. Η Παναγία μας δείχνει τον δρόμο σε μια εποχή που περισσεύουν τα λόγια και χάνονται τα έργα…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την εορτή της Παναγιάς «εορτή της ενότητας, γιατί σήμερα είμαστε όλοι μαζί. Αυτή μας ενώνει κάτω από την σκέπη Της, στον τόπο μας και σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνική ψυχή.

Την παρακαλούμε να μας βοηθήσει ν’ ακολουθούμε το ταπεινό Της παράδειγμα, να μπορούμε ν’ ανταποκρινόμαστε στα έργα της αγάπης, ν’ ακούμε τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, να μπορούμε να σιωπούμε, όταν πρέπει και να γίνεται η προσευχή μας ζωντανή προσευχή». Ακολούθησε η λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της ενορίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=