Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τις κάρτες σίτισης φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-15, 15:30:17
Η νέα προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων ισχύει από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τις κάρτες σίτισης φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κατά την πρώτη περίοδο είχαν γίνει μόλις 3.943 αιτήσεις

Ανοίγει ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την κατάθεση αιτήσεων δωρεάν σίτισης από φοιτητές. Η δωρεάν σίτιση αφορά σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες, που δεν υπέβαλαν αίτηση σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2019- 2020, έως τον Ιούλιο.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 11:00π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00π.μ.

Για τους φοιτητές που προέρχονται από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και το πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας απαιτείται η χρήση του νέου ιδρυματικού τους λογαριασμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι έως και τον Ιούλιο, μόλις 3.943 φοιτητές, εκ των οποίων οι 1.331 από τον Βόλο κατέθεσαν αιτήσεις για την ενεργοποίηση των καρτών σίτισης προκειμένου από το νέο ακαδημαϊκό έτος να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν στα φοιτητικά εστιατόρια που λειτουργούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας είναι σαφώς μικρός σε σχέση με τον αριθμό του φοιτητικού δυναμικού, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη συνένωση του ιδρύματος με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Προ της συνένωσης, πέρυσι, είχαν ενεργοποιηθεί συνολικά 3.700 κάρτες σίτισης για ισάριθμους φοιτητές.

Σημειώνεται ότι στον Βόλο λειτουργεί το κεντρικό φοιτητικό εστιατόριο στη 2ας Νοεμβρίου και το εστιατόριο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών ενώ από πέρυσι τέθηκε σε λειτουργία και ένα βοηθητικό εστιατόριο στη Δεληγεώργη με Κωνσταντά, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ουρές των φοιτητών έξω από τη φοιτητική λέσχη που φθάνουν ακόμη και στα πεζοδρόμια τις ώρες αιχμής.

Σε αυτό το βοηθητικό εστιατόριο οι μερίδες στέλνονται από το κεντρικό. Κι έτσι, όσοι φοιτητές επιλέγουν το συγκεκριμένο εστιατόριο καλούνται να το δηλώσουν σε on line εφαρμογή. Το τμήμα μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λειτουργεί μία νέα υπηρεσία για τους φοιτητές -δικαιούχους δωρεάν σίτισης. Δημιούργησε μία εφαρμογή την οποία οι φοιτητές κατεβάζουν δωρεάν στο κινητό τους και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μενού ολόκληρης της εβδομάδας.

Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα της επιλογής του φαγητού και ταυτόχρονα μέσα από τις ηλεκτρονικές παραγγελίες μπορεί να γίνει καλύτερη οργάνωση και στην ίδια την κουζίνα στις λέσχες.

Σημειώνεται ότι η σίτιση αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει την 30η Ιουνίου του επομένου έτους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=