ΤΟΠΙΚΑ

Νέα υπόθεση λαθρεμπορίας καπνού

νέα-υπόθεση-λαθρεμπορίας-καπνού-409216

Συλλήψεις ενός 51χρονου και μιας 62χρονης με δύο κιλά αφορολόγητου καπνού και 500 πακέτα τσιγάρα που παρέλαβαν από τα ΕΛ.ΤΑ.

Και νέα υπόθεση λαθρεμπορίας αφορολόγητου καπνού απασχολεί την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Πρόκειται για την δεύτερη υπόθεση σε ένα μόλις τριήμερο, με πανομοιότυπα… χαρακτηριστικά: συλληφθέντες είναι ένας άντρας και μία γυναίκα που παρέλαβαν τα πακέτα με αφορολόγητο καπνό και τσιγάρα μέσω ΕΛ.ΤΑ. αυτή τη φορά από το κεντρικό υποκατάστημα του Βόλου.

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου το μεσημέρι συνελήφθησαν ένας 51χρονος και μία 62χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον 51χρονο έξω από μεταφορική εταιρεία και την 62χρονη έξω από υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων αντίστοιχα, να έχουν παραλάβει και να κατέχουν συνολικά 500 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και δύο κιλά αφορολόγητου καπνού. Οπως εξακριβώθηκε, οι προαναφερόμενες ποσότητες αφορολόγητου καπνού απεστάλησαν ταχυδρομικώς από δύο συνεργούς τους, που αναζητούνται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, με εντολή του οποίου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ηταν η δεύτερη υπόθεση σε ένα μόλις τριήμερο. Την Δευτέρα το απόγευμα είχαν συλληφθεί στο Στεφανοβίκειο έξω από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. ένας 35χρονος και μία 48χρονη, οι οποίοι είχαν μόλις παραλάβει τα δέματά τους με αφορολόγητο καπνό συνολικού βάρους 9 κιλών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου