ΤΟΠΙΚΑ

Δεν πέφτει… «καρφίτσα» στα καταλύματα της Μαγνησίας

δεν-πέφτει-καρφίτσα-στα-καταλύματ-409290

Στο «κόκκινο» η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία με ελάχιστες πλέον διαθέσιμες κλίνες

Υψηλές πληρότητες που αγγίζουν το 100% σημειώνονται στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, με πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων να έχουν κατακλύσει την Μαγνησία, όπου στην κυριολεξία δεν πέφτει «καρφίτσα».

Ελάχιστα διαθέσιμα καταλύματα καταγράφονται ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, με τους επαγγελματίες του τουρισμού στην χερσαία και την νησιωτική Μαγνησία να βρίσκονται υπ’ ατμόν.

«Αλλοίμονο αν δεν υπήρχε υψηλή πληρότητα τον Αύγουστο» σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος ανέφερε παράλληλα ότι «είμαστε σχεδόν στο 100%, αλλά υπάρχουν ακόμη λίγα διαθέσιμα καταλύματα».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου, ο Αύγουστος παρουσιάζει την συνήθη εικόνα, με τους επαγγελματίες να νιώθουν ικανοποίηση, καθώς βλέπουν γεμάτα από τουρίστες τα καταλύματά τους. Η έντονη κινητικότητα άρχισε να διαφαίνεται στις αρχές Αυγούστου και υπολογίζεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος περίπου του μήνα, τουλάχιστον μέχρι τις 24 Αυγούστου, με τις προκρατήσεις του Σεπτεμβρίου να συνεχίζονται.

Πολλοί επαγγελματίες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, καιρού επιτρέποντος, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων «έρχονται ακόμη κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά, γιατί είναι θετική η εικόνα».

Πολλοί είναι εκείνοι που πραγματοποιούν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις διακοπές τους ή τις μεταθέτουν τον Σεπτέμβριο, αναπτερώνοντας το ηθικό των επαγγελματιών, μετά από μια μακρά υποτονική περίοδο.

Η εικόνα που μεταφέρουν, πάντως, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι επαγγελματίες είναι καλή και όπως αναφέρει ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών Ζαγοράς: «όλα τα καταλύματα της περιοχής είναι γεμάτα και όλοι είναι ικανοποιημένοι, μετά την πτωτική τάση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα». Ο ίδιος επαγγελματίας επισημαίνει παράλληλα ότι «ευελπιστούμε ότι θα κινηθούν, απ’ ότι φαίνεται, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος με επισκέπτες από το εξωτερικό, κατά βάση Ισραηλινούς και Γερμανούς».

Υψηλές πληρότητες σημειώνονται, εξάλλου, και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με πλήθος αφίξεων Ελλήνων και ξένων τουριστών να καταγράφονται στην καρδιά της θερινής σεζόν.

Η εορτή του Δεκαπενταύγουστου είναι κατά παράδοση ταυτισμένη με την κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης και επιβεβαιώνεται τελικά στην πράξη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου