ΤΟΠΙΚΑ

Δίκτυο οδικής ασφάλειας για μαθητές από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και τοπικούς φορείς

δίκτυο-οδικής-ασφάλειας-για-μαθητές-α-409811

Δημιουργία οδηγού ασφαλών μετακινήσεων από και προς το σχολείο είτε πεζοί είτε με ποδήλατο ή ΜΜΜ

Επιχείρηση… ασφαλείς μαθητικές μετακινήσεις από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που σε συνεργασία με φορείς του νομού θα επιδιώξει την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών που καθημερινά μετακινούνται από και προς το σχολείο, είτε πεζή είτε με ποδήλατα είτε με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, «η οδική ασφάλεια των μαθητών είναι υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων».

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον ομόλογό του της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, προκειμένου από κοινού και μαζί με την Τροχαία και τους Δήμους να συστήσουν ένα δίκτυο οδικής ασφάλειας των μαθητών.

Το δίκτυο αυτό θα εντοπίσει προβλήματα και θα προτείνει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειάς τους καθ’ οδόν για το σχολείο. Στόχος θα είναι η δημιουργία ενός οδηγού, μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί να διαχυθούν τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, θα επιχειρήσει να κάνει πράξη το πρόγραμμα, ενώ έχει επιπλέον προσεγγίσει το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου για την οργάνωση προγράμματος ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών με αστικό λεωφορείο. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τους κινδύνους κατά την επιβίβαση – αποβίβαση, κατά τη διάρκεια της διαδρομής αλλά και εκτός λεωφορείου όταν κινούνται πεζή ή με ποδήλατο.

Το περιεχόμενο του προγράμματος θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας για έγκριση και θα γίνουν και βιωματικού χαρακτήρα δράσεις, όπου οι μαθητές θα μάθουν στην πράξη να αποφεύγουν ενδεχόμενους κινδύνους κατά την κίνησή τους με αστικό λεωφορείο ή έξω από αυτό.

Οι βιωματικές δράσεις θα γίνουν με πραγματικό λεωφορείο αλλά σε ελεγχόμενες συνθήκες, πιθανότατα στο προαύλιο κεντρικού σχολικού συγκροτήματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου