ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση στο Μουρτζούκου

κινητοποίηση-στο-μουρτζούκου-409848

Πρόλαβαν ενδεχόμενη νέα διάρρηξη των γραφείων – Συχνά τα περιστατικά κλοπών στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Συναγερμός σήμανε προχθές το πρωί στο συγκρότημα Μουρτζούκου όταν εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι από τον δεύτερο όροφο εγκαταλελειμμένου κτιρίου εντός του συγκροτήματος από την πλευρά της Επτά Πλατανίων, κρεμόταν ένα λάστιχο που εξασφαλίζει… πρόσβαση στο κτίριο και από εκεί μέσω της κεραμοσκεπής απευθείας στον δεύτερο όροφο των γραφείων στον γυάλινο πύργο, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση εκπαιδευτικών, οι οποίοι, αφού διασφάλισαν ότι δεν έχει σημειωθεί νέο περιστατικό κλοπής, έκοψαν μέρος του καλωδίου και ενημέρωσαν τον δήμο για να σφραγιστεί και ο δεύτερος όροφος του εγκαταλελειμμένου κτιρίου.

Οπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, δίπλα από το κτίριο όπου στεγάζεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας υπάρχουν δύο ακόμη κτίρια που είναι εγκαταλελειμμένα και που συχνά γίνονται στέκι τοξικομανών, χωρίς να λείπουν και περιστατικά κλοπών. Χαρακτηριστικό το πενταπλό επεισόδιο κλοπών που σημειώθηκε σε διάστημα δύο μηνών στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Συνεργεία του Δήμου έχουν σφραγίσει τα ισόγεια των δύο εγκαταλελειμμένων κτιρίων για να αποτρέψουν την πρόσβαση σε άτομα με παραβατική συμπεριφορά. Πλέον, έχει ζητηθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες να σφραγίσουν και τον δεύτερο όροφο προκειμένου να αποκοπεί εντελώς η πρόσβαση. Κι αυτό γιατί το λάστιχο που βρέθηκε κρεμόταν από τον δεύτερο όροφο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου και όπως έγινε γνωστό, αν οι επιτήδειοι ανέβαιναν στην σκεπή είχαν απευθείας πρόσβαση στα γραφεία του δευτέρου ορόφου στον πύργο του Μουρτζούκου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου