Κορυφώνεται το κύμα φυγής των Βολιωτών λόγω Δεκαπενταύγουστου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-14, 13:30:02
Κορυφώνεται το κύμα φυγής των Βολιωτών λόγω Δεκαπενταύγουστου

Εξορμήσεις στο Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες λόγω Δεκαπενταύγουστου

Κορυφώνεται το κύμα φυγής των Βολιωτών λόγω Δεκαπενταύγουστου, με πλήθος επισκεπτών να κατευθύνονται παράλληλα σε Πήλιο, παραλιακές περιοχές και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Για αύξηση δρομολογίων κάνει λόγο ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο οποίος τονίζει ότι παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο μέσα στο νομό όσο και από άλλες περιφέρειες προς τη Μαγνησία.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο η μεγαλύτερη κίνηση σημειώνεται προς τις παραλιακές περιοχές του Πηλίου, Χορευτό, Αη Γιάννη, Πλατανιά, Κατηγιώργη, Γατζέα, Καλά Νερά, Αφησσο και Μηλίνα. Η πιο πολυσύχναστη διαδρομή είναι προς Αφησσο - Καλά Νερά, με περισσότερα από δέκα δρομολόγια να πραγματοποιούνται καθημερινά, στην αιχμή της σεζόν. Η επιβατική κίνηση βρίσκεται στο φόρτε, χωρίς, ωστόσο, προβλήματα, με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «όπου παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και επιπλέον ζήτηση εισιτηρίων, προσθέτουμε δρομολόγια».

 

Μεταφορά προσκυνητών στον Αγιο Λαυρέντιο

Η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας Α.Ε. εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό θα πραγματοποιήσει και φέτος έκτακτα δρομολόγια για τον Αγιο Λαυρέντιο προκειμένου να μεταφέρει τους προσκυνητές στην Ιερά Πανήγυρη του Αγ. Αποστόλου του Νέου αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου και μεθαύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου από τις έξι το πρωί έως και αργά το βράδυ.

Η αναχώρηση και η επιστροφή των λεωφορείων θα γίνεται στην οδό Πλαστήρα στον Αναυρο πλησίον του Αστικού ΚΤΕΛ.

 

Κινητικότητα στα πλοία

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, εξάλλου, και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων στην αιχμή της τουριστικής σεζόν. Πλήθος κόσμου μετακινήθηκαν ήδη προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ χθες, περισσότερα από χίλια άτομα ταξίδεψαν προς τον συγκεκριμένο προορισμό, με τα πλοία, το δελφίνι και το φλαιν κατ.

Στο μεταξύ, υπάρχει προγραμματισμός, ετοιμότητα και έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολυάριθμοι εκδρομείς κατά την επιστροφή τους στις βάσεις τους, μετά την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

 

Εκτακτα δρομολόγια

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος», για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα εκτελέσει έκτακτα δρομολόγια τα Σάββατα 17 Αυγούστου και 24 Αυγούστου. Το πλοίο θα αποπλέει από τον Βόλο, στις 7:30μ.μ. προς Σκιάθο και θα επιστρέφει στο λιμάνι του Βόλου είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=