ΤΟΠΙΚΑ

Ορατή από τη Μαγνησία η πύρινη κόλαση

ορατή-από-τη-μαγνησία-η-πύρινη-κόλαση-410010

Eνα όχημα με δύο άνδρες από τη Μαγνησία συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της ανεξέλεγκτης καταστροφής πυρκαγιάς

Ορατή και από τη Μαγνησία έγινε χθες το απόγευμα η πύρινη κόλαση που ζει η Εύβοια από τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο πυκνός μαύρος καπνός ήταν ορατός δια γυμνού οφθαλμού από τα παράλια του δήμου Νοτίου Πηλίου.

Μάλιστα, αναφορές πολιτών που έκαναν το μπάνιο τους στις παραλίες της περιοχής για τον καπνό που έβλεπαν προκάλεσαν και την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Αργαλαστής, κλήθηκαν κατόπιν εντολής του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαρ. Πόζογλου να ελέγξουν για τυχόν εστία πυρκαγιάς.

Oπως διαπίστωσαν, οι αναφορές αφορούσαν στον καπνό που ήταν ορατός τόσο από το Τρίκερι όσο και από τον Πλατανιά από την Εύβοια που βυθίστηκε από τα ξημερώματα στον πύρινο εφιάλτη.

Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν… φωτιά από φωτογραφίες που αναρτούσαν τόσο από το παραλιακό μέτωπο όσο και από το ορεινό Πήλιο κάτω από την πυρκαγιά, στις οποίες φαίνεται ο καπνός από την Εύβοια.

Πάντως στο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια βρίσκονται από χθες και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Ένα όχημα με δύο πυροσβέστες επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και σήμερα σύμφωνα με τον κ. Πόζογλου θα αντικατασταθούν.

Την ίδια ώρα σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Μαγνησία για την αποτροπή τυχόν καταστροφικής πυρκαγιάς.

Ο κίνδυνος φαίνεται να ξεμακραίνει καθώς από το «4άρι» βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς που έδινε ο χάρτης για χθες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, πέφτει στο «3άρι» όπως και στη χερσαία Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου