ΤΟΠΙΚΑ

«Απόβαση» τουριστών στη Μαγνησία ενόψει Δεκαπενταύγουστου

απόβαση-τουριστών-στη-μαγνησία-ενό-410553

Υψηλές πληρότητες που ξεπερνούν το 95% στις παραλιακές περιοχές – Κινητικότητα στις Βόρειες Σποράδες

Κατακόρυφη άνοδος σημειώνεται στην τουριστική κίνηση, στην αιχμή της σεζόν, με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 95% στα παράλια της χερσαίας Μαγνησίας, αλλά και τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, οι δείκτες της πληρότητας ακολουθούν την ανιούσα, με τους ξενοδόχους να υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι η αυξημένη κίνηση δύο εβδομάδων δεν επαρκεί για να καλύψει τις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την εικόνα που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ξενοδόχος Κώστας Λεβέντης, στέλεχος του τουρισμού, στα παραλιακά ξενοδοχεία της Μαγνησίας η πληρότητα υπερβαίνει το 95%, αγγίζοντας το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις και στον υπόλοιπο ορεινό όγκο του Πηλίου φθάνει το 80% κατά μέσο όρο.

Κατακόρυφη άνοδος στις αφίξεις παρατηρείται από την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με τον Αύγουστο να κινείται στα περσινά επίπεδα, μετά το παρατεταμένο διάστημα της υποτονικής κίνησης που προηγήθηκε.

Ενδόμυχα οι ξενοδόχοι εύχονται να παραταθεί η περίοδος, ενώ όπως τονίζει ο κ. Λεβέντης: «οι ελπίδες μας εναποτίθενται στους ξένους επισκέπτες του Σεπτεμβρίου, οι οποίοι αποτελούν τον κύριο όγκο των τουριστών στην περιοχή».

Υψηλά είναι, στο μεταξύ, τα ποσοστά πληρότητας και στις ξενοδοχειακές μονάδες των Βορείων Σποράδων, με το νησί του Παπαδιαμάντη, την Σκιάθο, να σφύζει από τουρίστες. Παρά το γεγονός ότι είναι φειδωλοί σε σχέση με τα χρήματα που δαπανούν στην διάρκεια των διακοπών τους, εντούτοις οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται, με πλοία και ταχύπλοα μέσα.

Τα ποσοστά πληρότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Σκιάθου ξεπερνούν το 95% και φθάνουν μέχρι το 100% σε αρκετές περιπτώσεις, με τις υψηλές πληρότητες να διατηρούνται και την επόμενη εβδομάδα.

«Τη δεδομένη χρονική περίοδο η κίνηση βρίσκεται στο απόγειο, ενώ η μείωση αρχίζει μετά τις 20 Αυγούστου, μετά την αναχώρηση, δηλαδή, των ελλήνων τουριστών» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αρης Δερβένης, «ψυχή» του ξενοδοχείου «Skiathos Palace», ενώ προσθέτει ότι «και στην διάρκεια του Σεπτεμβρίου αναμένεται ικανοποιητική πληρότητα 85% στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού».

Ο ίδιος αναφέρει ότι η τουριστική κίνηση έχει δυναμική στο νησί, όπως φαίνεται, άλλωστε, από τα στατιστικά στοιχεία του αερολιμένα Σκιάθου, ενώ τονίζει ότι «κάνουμε προσπάθεια να την αυξήσουμε».

Ανάλογη είναι η τουριστική εικόνα της γειτονικής Σκοπέλου στην αιχμή της καλοκαιρινής σεζόν, με την πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού Μαίρη Διαμάντη να κάνει, ωστόσο, λόγο για διακυμάνσεις στα ποσοστά πληρότητας των καταλυμάτων από 80 μέχρι 90% κατά μέσο όρο. Το νησί αναμένεται να φτάσει στο 100% το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, με την κίνηση να σημειώνει, ωστόσο, μείωση το αμέσως επόμενο διάστημα: «Η χρονιά είναι δύσκολη, ο κόσμος ξοδεύει χρήματα με φειδώ στις εξόδους. Οι έλληνες κάνουν διακοπές για τρεις με πέντε μέρες κατά μέσο όρο και είναι αυτοί που σώζουν λίγο την κατάσταση» υπογράμμισε. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η κίνηση είναι κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών, οι οποίοι εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία τον προβληματισμό τους.

Υψηλά ποσοστά πληρότητας ενόψει Δεκαπενταύγουστου και στην Αλόννησο, με το νησί να αγγίζει το 100% σύμφωνα με την εικόνα που μετέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Ευσταθίου, ξενοδόχος και τουριστικός πράκτορας. Η τουριστική κίνηση στο νησί σημειώνει αυξητικές τάσεις μετά από το υποτονικό διάστημα που προηγήθηκε, με τους επαγγελματίες να ευελπιστούν ότι η καλή εικόνα θα διατηρηθεί και τον επόμενο μήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου