ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ελεύθερος-με-περιοριστικούς-όρους-410584

Αφέθηκε ο 50χρονος υπάλληλος στις φυλακές Βόλου που συνελήφθη με χασίς – Θα γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις και έλεγχος των επικοινωνιών του

Συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε χθες στον Ανακριτή Βόλου ο 50χρονος διοικητικός υπάλληλος του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων στον Βόλο που συνελήφθη την Τετάρτη, την ώρα που προσερχόταν στην εργασία, καθώς σε έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκε να έχει επάνω του μικροποσότητα χασίς. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων.

Χθες, απολογήθηκε στον Ανακριτή, όπου υποστήριξε ότι είναι από 20ετίας χρήστης και ζήτησε μάλιστα να του γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις που θα πιστοποιήσουν τους ισχυρισμούς του. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή – Εισαγγελέα, ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 3.000 ευρώ.

Ηδη μάλιστα έχει παραγγελθεί να γίνουν οι απαιτούμενες τοξικολογικές εξετάσεις που θα πιστοποιήσουν ή θα διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του 50χρονου. Ταυτόχρονα θα εξεταστούν και οι επικοινωνίες που είχε ο 50χρονος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται κι άλλο ή κι άλλα πρόσωπα στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε και για το αδίκημα λαθρεμπορίας, που είναι όμως σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πληροφορίες που υπήρχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο. Περίμεναν τον 50χρονο στην είσοδο του καταστήματος στις 8 το πρωί και όταν τον είδαν να προσεγγίζει για να αναλάβει εργασία προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο έξω από την κεντρική είσοδο των φυλακών. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 0,05 γραμμαρίων, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι του 50χρονου και ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν εκεί ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5,74 γραμμαρίων, τρία πλαστικά φιαλίδια με υγρό άγνωστης χημικής ουσίας, ένα ναρκωτικό χάπι και 26 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ειδική ταινία φορολόγησης.

ΕΛ. ΧΑΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου