ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με τον «Αμφίονα» στην Τσεχία η ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

με-τον-αμφίονα-στην-τσεχία-η-ομάδα-κ-410609

Οι ατυχίες που συνάντησε η ομάδα σε Ιταλία και Γερμανία δεν κάμπτουν το ηθικό της – Ηδη βρίσκεται στην όγδοη θέση ανάμεσα στα 60 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Στο Formula Student που ξεκινά σήμερα στην Τσεχία θα συμμετέχει η ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητό της, τον «Αμφίονα». Με τον διαγωνισμό της Τσεχίας η ομάδα θα ολοκληρώσει για φέτος το αγωνιστικό της πρόγραμμα και ελπίζει η τελευταία συμμετοχή της να της δώσει και την πολυπόθητη διάκριση.

Ηδη, η Centaurus Racing Team συμμετείχε σε δύο διαγωνισμούς στο εξωτερικό, στην Ιταλία και στη Γερμανία.

Ο διαγωνισμός της Γερμανίας ολοκληρώθηκε προχθές και όπως αναφέρει η ομάδα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook «σίγουρα θα μας μείνουν αρκετές αναμνήσεις που πολλές από αυτές δεν ήταν ευχάριστες».

«Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα και δυστυχώς την Κυριακή δεν καταφέραμε να τερματίσουμε στο αγώνισμα του Endurance, λόγω μια βλάβης στη μετάδοση του Αμφίονα. Δυστυχώς έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός», αναφέρεται σε σχέση με την ατυχία που είχε η ομάδα Κένταυρος. Αλλά και στον προηγούμενο διαγωνισμό στην Ιταλία, η ομάδα αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα.

Παρά τις ατυχίες, η ομάδα πέτυχε σημαντικές διακρίσεις: τερμάτισε στην 16η θέση ανάμεσα σε 40 ομάδες στην Ιταλία και στη Γερμανία κατέκτησε την όγδοη θέση στον σχεδιασμό, ανάμεσα στα 60 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Από σήμερα, η ομάδα ξεκινά τον διαγωνισμό στην Τσεχία που θα είναι και ο τελευταίος της φετινής χρονιάς.

Ο Αμφίονας είναι το έκτο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ομάδας «Κένταυρος» που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνιας παρουσίας στις αγωνιστικές πίστες του Formula Student.

Η Centaurus Racing Team ή αλλιώς ομάδα Κένταυρος αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συστάθηκε το 2009 όταν μια παρέα 6 φοιτητών αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη. Από τότε η ομάδα αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεχώς. Στόχος της η μελέτη, ο σχεδιασμός και τη κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου formula, ικανό να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό το Formula Student.

Σημειώνεται ότι η Centaurus Racing Team έχει καταφέρει να αναδειχθεί αρκετές φορές στο διαγωνισμό, ενώ ανταγωνίζεται τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Στο ιστορικό της συγκαταλέγονται πέντε μονοθέσια, ο Chiron, ο Nessus, το αναβαθμισμένο μοντέλο του Nessus, ο Nessus R και ο Thireus, με τα οποία έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στη διάρκεια της δεκαετούς πορείας της.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου