ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η σίτιση άπορων μαθητών

συνεχίζεται-η-σίτιση-άπορων-μαθητών-410638

Συνάντηση του κ. Ιγνάτιου με τους διευθυντές εκπαίδευσης για τις δράσεις συνεργασίας

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Γεώργιος Πολύζος και ο Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας της τοπικής Εκκλησίας με την εκπαιδευτική κοινότητα Μαγνησίας, το οποίο εξαπλώνεται σε πλήθος κοινών δράσεων σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, εκφράστηκε η σαφής διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως για την συνέχεια του προγράμματος σίτισης απόρων μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και συμφωνήθηκε η επέκταση της συνεργασίας όσον αφορά στην προστασία ευάλωτων κοινωνικά μαθητών, ρομά, προσφύγων και μεταναστών, όσο και εκείνων που αντιμετωπίζουν διαβιωτική δυσχέρεια.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η παρουσία του Σεβασμιωτάτου σε εκδηλώσεις αναφορικά με την ημέρες Πολιτισμού, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εβραϊκού Ολοκαυτώματος κ.α., όπου ο κ. Ιγνάτιος θα στείλει το διαχρονικό μήνυμα ανθρωπισμού της Εκκλησίας μας.

Επίσης, απευθύνθηκε πρόσκληση στον Μητροπολίτη να τελέσει τον επίσημο Αγιασμό ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, αποφασίστηκε η τέλεση του ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου, για τέταρτη συνεχή χρονιά, υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών λειτουργών της Μαγνησίας, στις 7 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς και η διανομή της Καινής Διαθήκης σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου