ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή ελιάς στη Δράκεια

γιορτή-ελιάς-στη-δράκεια-410665

Πλούσιες εκδηλώσεις διοργανώνονται από 16 έως 21 Αυγούστου

Με πλούσιο πρόγραμμα οργανώνεται και φέτος η γιορτή ελιάς στη Δράκεια Πηλίου το διάστημα 16-21 Αυγούστου. Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός για την περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας και τον Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΔΡΑΚΕΙΑ».

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 16 Αυγούστου το βράδυ, με μουσική βραδιά στο καφέ «Λιγόρεμα» με τους Άλκη Πλακιά στα πλήκτρα και Παναγιώτη Κερασιώτη μπουζούκι.

H εκδήλωση που διοργανώνεται το απόγευμα του Σαββάτου 17 Αυγούστου στην κάτω πλατεία είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τα οποία θα ζωγραφίσουν για την ελιά και τα έργα τους θα συμπληρώσουν την φωτογραφική έκθεση που θα στηθεί στην πλατεία του χωριού με θέμα την καλλιέργεια της ελιάς.

Το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής με βασικό συστατικό την ελιά και τα παράγωγά της και ξεχωριστός διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, με επίσημη προσκεκλημένη της βραδιάς την Ελένη Ψυχούλη που θα αξιολογήσει τα πιάτα και θα βραβεύσει τα τρία καλύτερα με συμβολικά δώρα.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη για όλους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 19 Αυγούστου το βράδυ, στην πλατεία της Δράκειας, που θα «φιλοξενήσει» πανδαισία χορού και μουσικής. Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριάς-Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος», ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Βοϊράνη» και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης Καρδίτσας.

Τις χορευτικές ομάδες συνοδεύουν οι εκλεκτοί μουσικοί της περιοχής, Μαρίνα Μπαρούτα, Νίκος Κερασιώτης, Λαυρέντης Νίτης, Νίκος Μούτσελος, Χρήστος Δασκαλόπουλος, Κωνσταντίνος Μούτος και Λύτρα Αναστασία αλλά και το μουσικό σχήμα «Θρακιώτικη σπείρα» από την Δράμα. Η βραδιά συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς -Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος» και θα συνεχιστεί με παραδοσιακό γλέντι για όλους.

Στις 20 Αυγούστου την σκυτάλη παίρνει ο 13χρονος Αντώνης Βαγενάς στην πάνω πλατεία της Δράκειας ο οποίος θα παρουσιάσει την δικιά του παράσταση Θεάτρου Σκιών με ιδιαίτερο ζήλο.

Τέλος, την Τετάρτη 21 Αυγούστου το πρόγραμμα εκδηλώσεων κλείνει η θεατρική ομάδα των παιδιών της Δράκειας στην κάτω πλατεία, όπου θα παρουσιάσουν το έργο «Διακοπές σε άαααλλο προορισμό» σε συγγραφή σεναρίου και διαλόγων Αθανασίας και Αναστασίας Λύτρα, σκηνοθεσία Τζούντιθ Πάρκερ και σκηνικά Κικής Κιτονίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου