ΤΟΠΙΚΑ

400 αιτήσεις για έξι θέσεις στον Ξενώνα Αστέγων Νεάπολης

400-αιτήσεις-για-έξι-θέσεις-στον-ξενώνα-α-410724

Αφορούν σε θέσεις που άνοιξαν μέσω προγράμματος

Αριθμός αιτήσεων πολλαπλάσιος των θέσεων που ανοίγουν για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου στη συνοικία της Νεάπολης, κατατέθηκε το προηγούμενο διάστημα στα γραφεία της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, για έξι θέσεις κατατέθηκαν περί τις 400 αιτήσεις οι οποίες θα εξεταστούν με κριτήρια ΑΣΕΠ στα τέλη Αυγούστου και θα ανακοινωθούν οι προσληφθέντες.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι κατά μέσο όρο έχουν κατατεθεί 66 αιτήσεις ανά θέση εργασίας που προκήρυξε η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ. Η μαζική προσέλευση ενδιαφερόμενων να καλύψουν τις θέσεις που άνοιξαν αντικατοπτρίζει και το μέγεθος του προβλήματος της ανεργίας που υπάρχει στην πόλη.

Ο Ξενώνας Αστέγων, που σήμερα φιλοξενεί 18 πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στον «δρόμο» και προσπαθούν να ορθοποδήσουν κάνοντας μία νέα αρχή στη ζωή τους, από τη νέα δημοτική περίοδο θα στελεχωθεί με προσωπικό. Σήμερα, λειτουργεί με «δανεικό» προσωπικό από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Οπως ανέφερε η κ. Χάλαρη, ο Δήμος Βόλου εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων στην περιοχή της Νεάπολης. Στο πλαίσιο του προγράμματος με χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ έγιναν ήδη κάποιες παρεμβάσεις διαμόρφωσης και ανακαίνισης χώρων, μεταξύ των οποίων νέα WC και ταυτόχρονα θα γίνει πρόσληψη έξι ατόμων: δύο κοινωνικών λειτουργών, ενός νοσηλευτή, ενός γενικών καθηκόντων, ενός υπαλλήλου γραφείου και μιας καθαρίστριας.

Το προσωπικό που θα στελεχώσει τη δομή αναμένεται να αναβαθμίσει τη λειτουργία του ξενώνα, μέσα από τον οποίο παρέχεται μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή για ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Σημειώνεται ότι θέσεις θα προκηρυχθούν και για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και για το ΙΙΕΚ Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις θέσεις φυσιοθεραπευτών με συμβάσεις ενός έτους στα ΚΗΦΗ και για 38 καθηγητές που θα διδάξουν στα προγράμματα κατάρτισης του δημοτικού ΙΕΚ Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου