ΤΟΠΙΚΑ

Σε επιφυλακή οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων

σε-επιφυλακή-οι-εθελοντές-της-λέσχης-ε-411294

Στη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των πυροσβεστικών αρχών για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών είναι η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η οποία συνδράμει με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στο έργο της πυροπροστασίας και της αντιμετώπισης ενδεχόμενου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών, αυτές τις μέρες, που υπάρχει υψηλός κίνδυνος.

Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλης Ηλιόπουλος, είπε ότι το ένα πυροσβεστικό όχημα των εθελοντών βρίσκεται σε διαρκή κίνηση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ το δεύτερο όχημα με δεξαμενή νερού των εθελοντών είναι σε επιφυλακή στη Γορίτσα, για ενδεχόμενη επέμβαση. «Έχουμε στείλει το ακριβές πρόγραμμά μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τους εθελοντές μας που βρίσκονται σε επαγρύπνηση», επισήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Ηλιόπουλος και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων που αριθμεί περί τους 100 εθελοντές, βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των τοπικών φορέων όποτε απαιτείται και παρουσιάζεται ανάγκη.

Πρόσφατα, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων συμμετείχε στην επιτυχή διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων στον Βόλο με 40 εθελοντές, οι οποίοι είχαν εμφανή παρουσία τόσο στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Ιωνίας όσο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Βόλου και συνέδραμαν στους αθλητές σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, ενώ μεριμνούσαν για την ασφάλεια σε συγκεκριμένα σημεία. Επιπλέον, οι εθελοντές συνόδευαν τις ομάδες και τους διαιτητές και οδηγούσαν τα αυτοκίνητα μεταφοράς των αθλητών. Αντίστοιχα, την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη συνέδραμε για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων στίβου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και αυτή τη στιγμή συγκροτεί την ομάδα που θα βοηθήσει και για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στο Βόλο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων δραστηριοποιείται σε θέματα εθελοντισμού από το 2001. Εχει διαρκή προσφορά σε όλα τα ζητήματα έρευνας και διάσωσης σε θάλασσα, βουνό, ποτάμια και λίμνες, κάνει εκπαιδεύσεις πρώτων βοηθειών και ασκήσεις αντιμετώπισης σεισμού, ενώ από την 1η Μαΐου κάθε έτους και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε επιφυλακή για την πυρασφάλεια.

Παράλληλα, εκπαιδεύει Συλλόγους για θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, συγκεντρώνει και μοιράζει ξύλα το χειμώνα για άπορους και καλύπτει όλες τις μικρές και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της περιοχής και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου