ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Δ. Κολυνδρίνη για διάθεση πλωτού μέσου για την πυροπροστασία

παρέμβαση-δ-κολυνδρίνη-για-διάθεση-πλ-411309

Τη διάθεση ενός πλωτού μέσου για τις ανάγκες πυροπροστασίας των νησιών των Βορείων Σποράδων αιτείται η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε επιστολή της, η κ. Κολυνδρίνη τονίζει ότι στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων υπάγονται διοικητικά οι νήσοι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος (καθώς και οι μικρότερες κυρά- Παναγιά, Σκάντζουρα κλπ) όπου επισημαίνει ότι οι ακτοπλοϊκές γραμμές έχουν περιορισμένα δρομολόγια.

«Παρακαλούμε για την διερεύνηση δυνατότητας μεταστάθμευσης πλωτού μέσου αρμοδιότητάς σας, το οποίο θα δύναται να μεταφέρει τόσο μηχανήματα έργου για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών όσο και πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού, κατ’ ελάχιστον τις ημέρες όπου η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ είναι κατηγορίας 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ) ή 5 (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ) για τις Βόρειες Σποράδες», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης.

Κατόπιν διευκρινίσει ότι το πλωτό μέσο θα πρέπει να δύναται να μεταφέρει 8 Πυροσβεστικά Οχήματα, 3 Υδροφόρες και 3 Φορτωτές, να βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Εμπορικό Προβλήτα Λιμένος Βόλου αμέσως μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς , ήτοι 13:00 , και ως της λήξεως ισχύος του χάρτη ήτοι 13:00 της επομένης ημέρας. «To ως άνω αίτημα καθίσταται εξαιρετικά επείγον, τόσο λόγω της πυκνής βλάστησης που χαρακτηρίζει τα νησιά των Βορείων Σποράδων σε συνδυασμό με τις χιλιάδες τουριστών που τα επισκέπτονται, όσο και των συμπερασμάτων που προέκυψαν μετά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (δυστοκία μετάβασης οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς στις Β. Σποράδες)», προσθέτει και παρακαλεί για άμεσες ενέργειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου