ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή για απολογία ο υπαλλήλος του ΕΚΚΝΒ

στον-ανακριτή-για-απολογία-ο-υπαλλήλο-411389

Συνοδεία αστυνομικών θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Βόλου σήμερα Δευτέρα ο 50χρονος διοικητικός υπάλληλος του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων στον Βόλο που συνελήφθη την Τετάρτη την ώρα που ετοιμαζόταν να επισκεφθεί την Υπηρεσία του για εργασία, καθώς σε έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκε να έχει επάνω του μικροποσότητα χασίς.

Η Εισαγγελία Βόλου έχει ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε πράξη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ισχυρίζεται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών επί σειρά ετών και για να το πιστοποιήσει αυτό ζήτησε να διενεργηθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη. Να επισημανθεί ότι ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε και για το αδίκημα λαθρεμπορίας, που είναι όμως σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πληροφορίες που υπήρχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησαν προχθές σε αιφνιδιαστικό έλεγχο. Περίμεναν τον 50χρονο στην είσοδο του καταστήματος στις 8 του πρωί και όταν τον είδαν να προσεγγίζει για να αναλάβει εργασία προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο έξω από την κεντρική είσοδο των φυλακών.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 0,05 γραμμαρίων, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι του 50χρονου και ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με την Αστυνομία εντόπισαν και κατέσχεσαν εκεί ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5,74 γραμμαρίων, τρία πλαστικά φιαλίδια με υγρό άγνωστης χημικής ουσίας, ένα ναρκωτικό χάπι και 26 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ειδική ταινία φορολόγησης. Ο 50χρονος κρατείται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου