ΤΟΠΙΚΑ

Αναδουλειές περιορίζουν την παραγωγή της ΑΓΕΤ

αναδουλειές-περιορίζουν-την-παραγωγ-430436

Εκτός λειτουργίας ο μοναδικός στην παρούσα φάση φούρνος Κ1 παραγωγής τσιμέντου στην ΑΓΕΤ στο Βόλο για το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου λόγω μείωσης της ζήτησης τσιμέντου. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των παραγγελιών κρίθηκε απαραίτητη η μείωση της παραγωγής τόσο στην μεγαλοτσιμεντοβιομηχανία του Βόλου, όσο και σε όλες τις άλλες παραγωγικές μονάδες του Ομίλου στο Μηλάκι και τη Χαλκίδα.

Επίσημη ενημέρωση από το νέο διευθυντή του εργοστασίου στην Αγριά Θαν. Μπάμπο ζητά το σωματείο «Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί καθώς εντείνεται η ανησυχία και ο προβληματισμός μεταξύ των εργαζομένων.

Στο εργοστάσιο Όλυμπος στην Αγριά αυτή την περίοδο βρίσκεται σε λειτουργία μόνο η μονάδα Κ1. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε η εταιρία θα επαναλειτουργήσει μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ για αυτό το διάστημα ζητήθηκε από το προσωπικό να βγει σε άδεια. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του σωματείου που διαφώνησε στην επιβολή αδειών, αίτημα που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποδεκτό από την εταιρία.

Σημειώνεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια κυρίως τον Αύγουστο και για ένα 20ήμερο εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης είχε κριθεί απαραίτητο να αναστέλλεται η λειτουργία μονάδων. Στην παρούσα ωστόσο φάση η απόφαση να παραμείνει εκτός και ο μοναδικός φούρνος που λειτουργεί, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε έντονο προβληματισμό.

Η εταιρία παρουσίασε το 2010 ζημίες μετά από φόρους 26,43 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 32,20 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη μετά από φόρους, κατά τη χρήση του 2009. Μειωμένες κατά 24,3% εμφανίστηκαν εξάλλου οι πωλήσεις του ομίλου που ανήλθαν στα 401,41 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2010.

Σύμφωνα με την ΑΓΕΤ η πορεία των πωλήσεων έχει επηρεαστεί από την περαιτέρω κάμψη της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στην εσωτερική αγορά ως αποτέλεσμα της υφιστάμενης πλεονάζουσας προσφοράς κατοικιών, της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος για αγορά κατοικίας και της επιβράδυνσης του ρυθμού επέκτασης της στεγαστικής πίστης, καθώς και της επιβράδυνσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια έργα υποδομής. Επίσης η μειωμένη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού επέδρασε στην κάμψη του κύκλου εργασιών το 2010 και συνεχίζει να επιδρά και στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου