ΤΟΠΙΚΑ

Μελωδίες αλληλεγγύης στα Καλά Νερά

μελωδίες-αλληλεγγύης-στα-καλά-νερά-411926

Οι «People for Greece» ανέλαβαν πρωτοβουλία για την κάλυψη αναγκών του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής

Συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνεται το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 9.30 μμ, στην προβλήτα των Καλών Νερών για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και χειρουργικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής. Η πρωτοβουλία ανήκει στην άτυπη ομάδα εθελοντών «People for Greece» που δραστηριοποιείται από το 2012 στο Βέλγιο, με συντονίστρια την Αννα Βαρδάκη, με καταγωγή από την Αγριά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η δραστήρια και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη ομάδα έχει στηρίξει τα τελευταία χρόνια πολλές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα της κρίσης, προς όφελος των ανέργων, των φτωχών και όσων υποφέρουν.

Στόχος της συναυλίας αλληλεγγύης που διοργανώνεται στα Καλά Νερά, «στο χωριό που οι περισσότεροι κάτοικοι διαθέτουν κοινωνική ευαισθησία, είναι η προσφορά στον αδύναμο» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αννα Βαρδάκη, είναι η στήριξη μιας δομής υγείας που εξυπηρετεί την περιοχή του νοτίου Πηλίου, ντόπιους και επισκέπτες.

Η ομάδα ευαισθητοποιήθηκε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής από σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται, προκειμένου να εξασφαλιστούν: Καρότσι νοσηλείας επειγόντων – Emergency Trolley (στη φωτογραφία αυτό που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας), ακινητοποιητής κεφαλής – Head Immobilizer (για μεταφορά του Πολυτραυματία με το ασθενοφόρο) και χειρουργικά εργαλεία – Mosquito forceps & Mayo Hegar needle holder, σύμφωνα με την λίστα των αναγκών που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Ευαισθητοποιημένη ομάδα

Η ομάδα «People for Greece» έχει κατ’ επανάληψη βοηθήσει την περιοχή, στηρίζοντας το Κοινωνικό παντοπωλείο και το Στέκι αλληλεγγύης για όλους, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της περιοχής.

Η ομάδα των εθελοντών αποτελείται από παιδιά, εγγόνια και φίλους ελλήνων μεταναστών και ανθρακωρύχων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες και το Σαρλερουά. Βασικά στελέχη της ομάδας είναι στις Βρυξέλλες οι: Αννα Κοντογιάννη – Βαρδάκη, Joelle Libeer, Αλέξανδρος Βαρδάκης, Dr. Dominique Bignon, Janine Bocage και Eλένη Μανιάτη, στο Σαρλερουά οι Julia Antypa, Φάνης Τρικίλης, Μαρία Γουρνή και στη Λιέγη ο π. Νικόλαος Ποταμιάνος.

«Μπροστά στην κρίση που γνωρίζει ο Ελληνικός λαός τις τελευταίες δεκαετίες, εμείς σαν συνειδητοποιημένοι Ελληνες του εξωτερικού δεν μπορούμε να παραμείνουμε απλοί θεατές με τα χέρια σταυρωμένα» υπογραμμίζει η κ. Βαρδάκη. Αναφερόμενη στη δράση αλληλεγγύης για την στήριξη του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, τονίζει ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στους κουμπαράδες αλληλεγγύης, οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι στον χώρο της συναυλίας, θα αξιοποιηθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, σε συνεννόηση με τους γιατρούς.

Προσφορά στον συνάνθρωπο

Η οικογένεια Βαρδάκη, η Αννα Βαρδάκη, ο σύζυγός της Κωνσταντίνος, διπλωματικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα παιδιά τους, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και εξαιρετικά φιλάνθρωποι. Μετά από 35 χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, κυριολεκτικά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, το ζεύγος Βαρδάκη επιστρέφει στα πάτρια, έχοντας πάντα την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Πολίτες του κόσμου με βαθιές κοινωνικές ευαισθησίες, τα μέλη της οικογένειας Βαρδάκη διατηρούν πάντα στενούς δεσμούς με την Μαγνησία και αποδεικνύουν με το παράδειγμά τους ότι η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα. Η συναυλία αλληλεγγύης στα Καλά Νερά είναι μια ακόμη έκφραση ανθρωπιάς της οικογένειας Βαρδάκη που επιθυμεί να αναπτύξει ευρύτερο κοινωνικό έργο στην περιοχή, για το κοινό καλό, αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου