Λαμπρή η πανήγυρη του Αγίου Λαυρεντίου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-11, 10:40:13
Λαμπρή η πανήγυρη του Αγίου Λαυρεντίου

Πλήθος προσκυνητών στο ομώνυμο μοναστήρι του Πηλίου

Την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου τίμησε η ομώνυμη Ιερά Μονή του Πηλίου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος, αφού μίλησε για το μαρτυρικό τέλος του Αρχιδιακόνου Λαυρεντίου, παρατήρησε ότι «ο Μοναχισμός είναι η σπονδυλική στήλη της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς Μοναχισμό, αλλά και μοναχισμός εκτός της Εκκλησίας. Αυτή είναι η αλήθεια της Εκκλησίας, που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο Λαυρέντιος είχε την θερμουργό πίστη του Πέτρου, με την οποία ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος ενίσχυε και στήριζε τους πιστούς της πρώτης Εκκλησίας. Διέθετε, τέλος, και την μαρτυρική διάθεση του Ιακώβου, που οφείλει να είναι πρότυπο ζωής για τους Χριστιανούς όλων των εποχών. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη που φέρουμε, ως ζωντανά μέλη της Εκκλησίας, να κρατήσουμε την πίστη ως ελπίδα όλου του κόσμου. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, που γίνεται έργο αγάπης, ώστε να γινόμαστε διαρκώς μια ζωντανή μαρτυρία Χριστού…».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιότατος εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την χαρά του για την ανάπτυξη της Μοναστικής ζωής στον τόπο μας, την ανασύσταση και επαναλειτουργία παλαιών Μονών, «γεγονός που αποδεικνύει ότι ζει Κύριος ο Θεός και η Εκκλησία μας είναι ζωντανή», είπε.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=