ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση παλαιών προσκόπων

συνάντηση-παλαιών-προσκόπων-411947

Πραγματοποιήθηκε για 34η χρονιά με την συμμετοχή φίλων του Προσκοπισμού από την Μαγνησία

Στα Χάνια Πηλίου στο Εκπαιδευτικό και Προσκοπικό Καταφύγιο «Κένταυρος» έγινε το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου 2019 η ετήσια καθιερωμένη συνάντηση των Παλαιών Προσκόπων της Μαγνησίας προς τιμή του Ναϊδρίου του αφιερωμένου στην Αγία Παρασκευή και Αγ. Γεώργιο.

Το Ναΐδριο έχει δύο ονόματα Αγίων του Αγ. Γεωργίου που είναι ο προστάτης των Προσκόπων και η Αγ. Παρασκευή που εορτάζει μέσα στην κατασκηνωτική περίοδο. Έτσι καθιερώθηκε η συνάντηση να γίνεται ανήμερα, πριν ή μετά την εορτής.

Οι προετοιμασίες για την συνάντηση ξεκίνησαν από τον Ιούνιο με συντήρηση και επισκευές του Ναϊδρίου και του εξωτερικού χώρου του όπως: πλάκες σκάλας Ναϊδρίου από τον Κεραμίδα Γ. , σοβατίσματα , αρμολόγηση και βαψίματα. Οι εργασίες έγιναν από τους Σαχίνη Χ., Παναγιωτόπουλο Μ., Αγγλογάλλο Γ., Παράσχας Γ., Αρχηγό της Ενωσης Ανδρινό Σ. και τον Παπαευσταθίου Σ. που προσέφερε τα χρώματα.

Την Θεία Λειτουργεία και αρτοκλασία τέλεσε ο Ιερέας Ιωάννης Σταθόπουλος με ψάλτη τον Παλαιό Πρόσκοπο Σαχίνη Χ. και διακόνοιο του ιερού ο Παλαιός Πρόσκοπος Αγγλογάλλο Γ. την λειτουργία τίμησε με την παρουσία του ο ευρισκόμενος εις τα Χάνια Θεοφιλέστατος Σηλυβρίας κκ Μάξιμος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως όπως και ο κ. Καλτσογιάννης Γ.

Στη λειτουργία παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. Προπονάς Π. και μέλος Δ.Σ. Χαλιάσος Ν., ο Περιφερειακός Έφορος Μαγαλιός Κ., η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Μαγνησίας Ράπτη Ε., ο Έφορος Παλαιών Προσκόπων Φλαμουρζόγλου Ι. και ο εφορος Κατασκηνωτικού Τατάκος Κ., ο επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Π.Π.Π.Ε. Μαγνησίας Τζουβάρας Α. και ο επίτιμος Αρχηγός Ε.Π.Π.Π.Ε. Μαγνησίας Οικονομίσης Κ.. Επίσης από την 58η Ε.Π.Π. ο Αρχηγός Σκυργιάννης Μπ., Κεφαλάς Ν. και άλλα μέλη, 9η Ε.Π.Π., 7η Ε.Π.Π., 6η Ε.Π.Π. ο Αρχηγός Γεωργίου Θ. από την Ομάδα Συνεργασίας των Οδηγών παραβρέθηκε η κ. Καλτσογιάνννη Μ. και άλλες κυρίες.

Η Υπαρχηγός προγράμματος Φωτίου Λ. επιμελήθηκε το σενάριο και τα κοστούμια του: «Ο Καραγκιόζης Παλαιός Πρόσκοπος» που παρουσιάσθηκε με επιτυχία την Κυριακή 28 Ιουλίου στο χώρο της Πυράς και έλαβαν μέρος οι : Περιφερειακός Έφορος Μαγνησίας Μαγαλιός Κ. -Πασάς-, Έφορος Παλαιών Προσκόπων Φλαμουρτζόγλου Ι. -Βεζύρης-, Μακρυγιάννης Α. -Χατζηαβάτης-, Υπαρχηγός Προγράμματος Φωτίου Λ. -Καραγκιόζης-, Παναγιωτόπουλος Μ. -Κολλητήρι-, Ταμπακολόγος Α. -Κοπρίτης-, Σαχίνης Χ. -Μπάρμπα Γιώργος-, Αγγλογάλλος Γ. -Σταύρακας-, Σκινίτης Π. – Μορφονιός- και Κασσάνδρας Ν. -Νιόνιος-. Οι παραπάνω δημιουργούσαν παιχνίδια, δοκιμασίες και τραγούδια στους παρακολουθούντες και συμμετέχοντες στην συνάντηση.

Ακολούθησαν δύο απονομές μεταλλίων του Παλαιού Προσκόπου στον Σαχίνη Χαρίτωνα από το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. Χαλιάσο Ν. και στον Παναγιωτόπουλο Μ.από τον Αναπληρωτή Γενικό Έφορο του Σ.Ε.Π. Προπονά Π. Κάτω από τις οξιές και στη δροσιά του κατασκηνωτικού χώρου τελειώνοντας την εκδήλωση, περίμενε τους συμμετέχοντες ένα πλούσιο γεύμα που παρασκεύασε από το πρωί της Κυριακής η κ. Σοφία Αγόρου για 40 άτομα της 34η Συνάντησης των παλαιών Προσκόπων και τους προ κατασκηνωτές του 1ου Συστήματος Προσκόπων Βόλου.

Ο Αρχηγός της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας Στέφανος Ν. Ανδρινός ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν και προσέφεραν στην άψογη διεξαγωγή της 34ης Συνάντησης Παλαιών Προσκόπων Μαγνησίας, ευχόμενος «καλή αντάμωση στην 35η συνάντηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου