ΤΟΠΙΚΑ

Ανεβαίνει ο υδράργυρος σήμερα στη Μαγνησία

ανεβαίνει-ο-υδράργυρος-σήμερα-στη-μαγ-412586

Κύμα υψηλών θερμοκρασιών σήμερα στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή

Ανοδική πορεία ακολουθεί ο υδράργυρος για να αγγίξει και σήμερα τα όρια του καύσωνα, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, 39 και ίσως 40 βαθμούς Κελσίου, να σημειώνονται στην ηπειρωτική Μαγνησία και κυρίως στην περιοχή του Βελεστίνου. Οι υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου ευνοούν την αναζήτηση δροσιάς στις γύρω παραλίες, ενώ στο μεταξύ πολλοί Βολιώτες έχουν ήδη εκδράμει σε τουριστικούς προορισμούς, μακριά από την πόλη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αναλύοντας τους μετεωρολογικούς χάρτες και τα δεδομένα του καιρού για την Μαγνησία, ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι σήμερα θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, αλλά στην πόλη του Βόλου, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, οι βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν αύριο Κυριακή θα οδηγήσουν σε πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί ανάμεσα στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο και στο Βελεστίνο, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική Θεσσαλία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα, με απόκλιση ενός ή δύο βαθμών κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές, καθώς διατηρούνται οι βοριάδες χωρίς η θερμοκρασία να σημειώσει σημαντική μεταβολή.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται και την Τρίτη, με μικρή τάση ανόδου της θερμοκρασίας να αναμένεται στα αστικά κέντρα, φθάνοντας τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Ο καιρός του Δεκαπενταύγουστου θα διατηρηθεί, εξάλλου, καλός, με την θερμοκρασία να ακολουθεί και πάλι ανοδική πορεία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δεν έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Τακούδης, «τον Ιούλιο οι θερμοκρασίες στην ηπειρωτική Θεσσαλία κινήθηκαν στον μέσο όρο των τελευταίων 35 ετών. Αρα, λοιπόν, η θερμοκρασία του Ιουλίου ήταν στα επίπεδα ενός κανονικού καλοκαιριού», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου