ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ Εθνική ο Ιωνας

πανηγυρίζει-την-άνοδο-στη-γ-εθνική-ο-ιω-851206

Για τρίτη φορά ο Ιωνας βρίσκεται στη Γ Εθνική! Ο Αντώνης Μυριντζής και οι παίκτες του έγραψαν ιστορία χθες το απόγευμα στο ΕΑΚ του Βόλου. Συνέτριψαν τον Αστέρα Λάρισας και αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην Α1 ΕΣΚΑΘ, τίτλος που τους χάρισε την άνοδο και την επιστροφή τους στις εθνικές κατηγορίες. Το ταμπλό έγραψε 103-69 με το σφύριγμα της λήξης βρίσκοντας την τεχνική ηγεσία, την διοίκηση και τους καλαθοσφαιριστές να πανηγυρίζουν την μεγάλη τους επιτυχία, που ήρθε αναμφίβολα με το εντυπωσιακότερο φινάλε. Με πέντε νίκες και μια ήττα στην τελική φάση, ο Ιωνας κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Θεσσαλίας. Η σαμπάνια έρεε άφθονη όπως αρμόζει σε μια τέτοια περίσταση, ενώ έκαναν την εμφάνιση τους και τα πούρα όπως και οι μπλούζες που έγραφαν «πρωταθλητές 2006-2007».
Από την γιορτή δεν μπορούσε να λείψει και ο Γιώργος Βλιώρας. Ο Βολιώτης τεχνικός είχε την ομάδα στον πρώτο γύρο και παραχώρησε την θέση του στον Αντώνη Μυριντζή, καθώς διορίστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής μακριά από τον Βόλο. Ο Δροσόπουλος φρόντισε πριν τελειώσει το παιχνίδι να τον προμηθεύσει με το κατάλληλο T-shirt και μετά οι παίκτες τον προσκάλεσαν στο παρκέ να πανηγυρίσει μαζί τους.
Το πάρτι όμως είχε ξεκινήσει νωρίτερα από τον αγωνιστικό χώρο… Από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και μετά οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στις τέσσερις γραμμές, προσέφεραν θέαμα και έδειχναν ότι η σεζόν 2006-2007 ήταν αναμφίβολα η χρονιά τους και θα ήταν άδικο να χάσουν την άνοδο, που ήταν και ο πρωταρχικός τους στόχος. Το παιχνίδι όπως φανερώνει και το τελικό σκορ ήταν περίπατος με τον Ιωνα να «καθαρίζει» από το πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας 69 πόντους! Με εμφάνιση πρωταθλητή και κορυφαίο τον Θωμά Καραγεώργο που σταμάτησε στους 27 και τους Ντίκα, Τύμπα, και Γ. Καραγιώργο να τον ακολουθούν σε απόδοση, οι παίκτες του Αντώνη Μυριντζή πέτυχαν συνολικά 16 τρίποντα και εκτόξευσαν την διαφορά στους 36 στην μέγιστη τιμή της λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη.
Ο Ιωνας ολοκλήρωσε την σεζόν με 22 νίκες και μόλις δύο ήττες. Συγκεκριμένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στον όμιλο του κατέκτησε την πρώτη θέση της βαθμολογίας με 17 ροζ φύλλα και μόλις ένα κίτρινο, ενώ στην τελική φάση κατέκτησε πέντε φορές τη νίκη και ηττήθηκε μια φορά στα Τρίκαλα από τους Ικάρους. Αξιοσημείωτο είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η βολιώτικη ομάδα κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα της.
Τα δεκάλεπτα: 33-17, 69-37, 81-57, 103-69
ΙΩΝΑΣ (Α. Μυριντζής): Καραγεώργος Θ. 27 (6), Καραγιώργος Γ. 15 (3), Ντίκας 19, Θεοχάρης Ν. 13 (1), Φαρμάκη Σ., Θεοχάρης Α. 4, Τύμπας 15 (5), Σαράντης 2, Δροσόπουλος 5, Νίτας 3 (1), Ρούσσος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Βρόντος 4 (1), Αδαμόπουλος 8, Μουράτης 3 (1), Ντικούδης 7 (1), Καντάρκος 32, Γκαμπέτας 10.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου