ΤΟΠΙΚΑ

Σκοτώθηκε 35χρονος Βολιώτης

σκοτώθηκε-35χρονος-βολιώτης-412831

Μετά από πρόσκρουση με προπορευόμενο φορτηγό το αυτοκίνητό του ντεραπάρισε

Τραγικό θάνατο βρήκε την Παρασκευή ένας 35χρονος Βολιώτης ιδιωτικός υπάλληλος εταιρείας. Ο Βασίλης Ξάνθης, κάτοικος Νέας Ιωνίας με καταγωγή από την Καλογριανή Καλαμπάκας σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη λίγο πριν το 304 ΠΕΒ ενώ πήγαινε για εργασία σε εταιρεία στο Άγιο Γεώργιο Φερών με το αυτοκίνητό του.

Ο άτυχος άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο γύρω στις 5.55 το πρωί, όταν, άγνωστο για ποιο λόγο ακριβώς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε προπορευόμενο φορτηγό.

Από τη σφοδρή πρόσκρουση, το αυτοκίνητο που οδηγούσε φαίνεται ότι έχασε την επαφή με το οδόστρωμα, τινάχθηκε στον αέρα και αναποδογύρισε δύο με τρείς φορές. Τελικά ακινητοποιήθηκε με τις ρόδες στον αέρα και τον ουρανό στο οδόστρωμα.

Όταν κατέφθασαν πυροσβέστες από την Β’ ΒΙ.ΠΕ για τον απεγκλωβισμό, φαίνεται ότι ο οδηγός ήταν ήδη νεκρός. Ο θάνατός του εκτιμάται ότι ήταν ακαριαίος.

Ο 35χρονος ήταν σφηνωμένος στη θέση του οδηγού στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου με τη ζώνη ασφαλείας. Το αυτοκίνητό του είχε υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές, καθώς ήταν κυριολεκτικά στραπατσαρισμένο.

Στον τόπο ήχησαν σειρήνες του ΕΚΑΒ, ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου έλαβαν άμεσα μέτρα για την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απεγκλωβισμός του άτυχου άνδρας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν την πόρτα του αυτοκινήτου με διασωστική σειρά.

Ο 35χρονος παρελήφθη νεκρός από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διαπιστώθηκε λίγο αργότερα ο θάνατός του.

Στο μεταξύ, ο οδηγός του φορτηγού ηλικίας 24 ετών συνελήφθη και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα μέχρι να ολοκληρωθεί η αστυνομική προανάκριση.

Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου συνέχιζε έως αργά την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Το δυστύχημα συνέβη σε ευθεία της εθνικής οδού Βόλου -Λάρισας και συγκεκριμένα στο 14ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα. Και οι δύο οδηγοί είχαν την ίδια κατεύθυνση όταν στα 200 μέτρα πριν από τους φωτεινούς σηματοδότες για το 304 ΠΕΒ συνέβη το μοιραίο.

Η πόρτα από την πλευρά του συνοδηγού του αυτοκινήτου του 35χρονου παρουσίασε τις μεγαλύτερες υλικές ζημιές. Ίσως το αυτοκίνητο να προσέκρουσε και στις μπάρες πριν το ΙΧ τιναχθεί στον αέρα αν και εκεί δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια.

Γύρω στις 8 το πρωί τα πυροσβεστικά οχήματα ολοκλήρωσαν ακολούθως την πλύση του οδοστρώματος και αποχωρούσαν. Συνολικά στο δυστύχημα μετέβησαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου συνέχιζαν τη λήψη καταθέσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου