ΤΟΠΙΚΑ

«Καμία πειστική εξήγηση για την αναστολή των προγραμμάτων σπουδών για απόφοιτους του ΕΠΑΛ»

καμία-πειστική-εξήγηση-για-την-αναστ-412877

Τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος σε δήλωσή του

Την κάθε αντίθεσή του στην αναστολή των διετών προγραμμάτων σπουδών για απόφοιτους των ΕΠΑΛ εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «η νέα κυβέρνηση αιφνιδίως και χωρίς πειστική αιτιολόγηση, ανακοίνωσε την αναστολή των διετών αυτών προγραμμάτων σπουδών για αποφοίτους ΕΠΑΛ, αγνοώντας τις σχετικές αποφάσεις των Συγκλήτων για την ίδρυση και λειτουργία τους και ενώ είχε εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων ώστε αυτά να λειτουργήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους αποφοίτους ΕΠΑΛ».

Επισημαίνει επίσης πως όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας δέκα συνολικά διετών προγραμμάτων που αφορούσαν 1500 αποφοίτους ΕΠΑΛ και συνεχίζοντας τονίζει: «Η αιφνίδια ακύρωση όλης αυτής της προσπάθειας, που είχε ξεκινήσει με τη συνεργασία υπουργείου και Πανεπιστημίων, από τη νέα κυβέρνηση και η ματαίωση των προσδοκιών χιλιάδων αποφοίτων ΕΠΑΛ για δωρεάν πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση δεν βρίσκει καμία πειστική εξήγηση. Η επιβεβαίωση των χειρότερων φόβων για υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης που ακολουθούν τη νέα κυβέρνηση είναι προ των πυλών. Η ακύρωση τέτοιων προσπαθειών που οδηγούν σε συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου της χώρας μας βρίσκει απέναντι».

Εξάλλου σε δεύτερη ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ενημερώνει πως παραβρέθηκε στην εκδήλωση του σωματείου απόδημων Μαγνήτων «Κοινό των Μαγνήτων», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, με θέμα την «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων από φυτά και βότανα της Μαγνησίας» και ομιλητή τον Dr Δημήτρη Ηλιόπουλο, όπου επίσης βραβεύτηκε για την κοινωνική του προσφορά ο μεγάλος ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπος Τσιμάς, και η νεαρή φοιτήτρια Ιατρικής Σοφία Τσιροπούλου, αριστούχα απόφοιτη του 5ου ΓΕΛ Βόλου. Ο κ. Μεϊκόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές και τον κ. Ηλιόπουλο, τονίζοντας μεταξύ άλλων «ότι πρέπει να εξετάζουμε σοβαρά κάθε τεκμηριωμένη επιστημονική και επιχειρηματική ιδέα που αναβαθμίζει τον τόπο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου