ΤΟΠΙΚΑ

Δολωματικοί ψεκασμοί σε Πτελεό, Αγ. Θεοδώρους, Κεραμίδι

δολωματικοί-ψεκασμοί-σε-πτελεό-αγ-θεο-412926

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές των παρακάτω περιοχών ότι με βάση την αξιολόγηση των ποσοτικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του δακοπληθυσμού, που προέκυψαν από τις πληροφορίες του αναρτημένου δικτύου δακοπαγίδων σε συνδυασμό με το στάδιο ανάπτυξης του ελαιόκαρπου και τις επικρατούσες – αναμενόμενες καιρικές συνθήκες. Aπαραίτητη κρίνεται η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις τοπικές κοινότητες Πτελεού, Αγ. Θεοδώρων και Κεραμιδίου.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενημερώνει ότι δόθηκε εντολή για δολωματικούς ψεκασμούς με βάση την αξιολόγηση των ποσοτικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του δακοπληθυσμού.

Οι δολωματικοί ψεκασμοί θα διενεργηθούν την Κυριακή 11 Αυγούστου στον Πτελεό και στο Κεραμίδι και την Τρίτη 13 Αυγούστου στους Αγίους Θεοδώρους. Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία ελαιόδεντρα με προβλεπόμενη συνολική διάρκεια οκτώ ημερών.

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβασης τοπικά της θερμοκρασίας αέρα άνω των 28ο C ή επικράτησης ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ αναστέλλεται προσωρινά η εφαρμογή του ψεκασμού κατόπιν εντολής της Υπηρεσίας.

Τέλος, καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να μεριμνήσουν για την προσπελασιμότητα των περιφραγμένων ελαιοκτημάτων τους στα συνεργεία ψεκασμού και την κοπή των ζιζανίων για την αποτελεσματική εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού σε όλα τα ελαιοκτήματα (μη συμπεριλαμβανομένων των ενταγμένων στη βιολογική γεωργία). Επίσης, οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω ψεκαζόμενες περιοχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου