ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε γνωστός πρωτοψάλτης

απεβίωσε-γνωστός-πρωτοψάλτης-413079

Εφυγε χθες από την ζωή ο Σοφοκλής Μουρτζόπουλος

Συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου του Σοφοκλή Μουρτζόπουλου, ο οποίος έψαλλε επί σειρά ετών στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα και έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο εκλιπών, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ήταν εκ των παλαιότερων μελών του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητρόπολης Δημητριάδος «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και πάντα κοντά στην εκκλησία. Οσοι τον γνώριζαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ήθος, τον καλό χαρακτήρα και την ψαλτική του δεινότητα. Σε σχετική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Στάθης Γραμμένος, πρώην πρόεδρος του συλλόγου ιεροψαλτών, έγραψε σχετικά: «Εφυγε από κοντά μας προς τα ουράνια, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, γνήσιος Υμνωδός του Θεού, εκπαιδευτικός, μαθητής του μεγάλου Μανώλη Χατζημάρκου: Ο Σοφοκλής Μουρτζόπουλος. Ανθρωπος που εφάρμοσε στη ζωή του το ευαγγέλιο και όσα έψαλλε επί 40 χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα και όχι μόνο. Είμαστε αληθινά τυχεροί κι ευλογημένοι όσοι είχαμε το δώρο από τον Θεό να είναι στις ζωές μας, στην οικογένειά μας! Ας είναι αναπαυμένος στην αγκαλιά του Δημιουργού!».

Ψήφισμα εξέδωσαν, εξάλλου, ο σύλλογος ιεροψαλτών και η διαχειριστική επιτροπή του Αγίου Παντελεήμονα, με αφορμή το άγγελμα του θανάτου.

Η έξοδος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 11.30 πμ στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Βόλου, ενώ παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου