ΤΟΠΙΚΑ

Σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης Ν. Αγχίαλου με το βιολογικό Βόλου

σύνδεση-του-δικτύου-αποχέτευσης-ν-αγχ-413501

Εγκριση δημοπράτησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατ. ευρώ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Αγχίαλου με τον βιολογικό καθαρισμό του Βόλου, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 9.362.000 €.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός: «Προχωράμε στη χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για τη Ν. Αγχίαλο που προήλθε μέσα από τη συνεργασία με τον Δήμο Βόλου. Είναι ένα έργο ουσίας και χρήσιμο, με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο συμβάλει στην προστασία του Παγασητικού κόλπου και της δημόσιας υγείας. Με έργα όπως αυτό, στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), ως «μέρος» της Πράξης «Αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Ν Αγχίαλος – Βόλος», με τη διαχείρισή του να ανήκει στην αρμοδιότητα της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. και από Εθνικούς Πόρους: η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε ποσό 7.550.000,00 ευρώ και ποσό 1.812.000,00 (που αφορά σε ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Mείζονος Περιοχής Βόλου. Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τη ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου, για την προώθηση κατασκευής του έργου.

Το έργο αφορά στις απαιτούμενες εργασίες για τη διασύνδεση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου με το υφιστάμενο αντλιοστάσιο Α3 των Ν. Παγασών και μέσω αυτού, με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜ Βόλου.

Προβλέπεται η κατασκευή τριών Αντλιοστασίων Λυμάτων (Δ2, Δ4, Δ7), η αναβάθμιση του υφιστάμενου Αντλιοστασίου Α3 και αγωγοί μεταφοράς συνολικού μήκους 12,8km.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου