ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε αποσπάσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

πέντε-αποσπάσεις-στην-πρωτοβάθμια-εκ-413582

Μικρότερος αριθμός σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά

Πέντε αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν σε διοικητικές θέσεις στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι μισές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στους φορείς και συγκεκριμένα στις διευθύνσεις εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην δευτεροβάθμια δεν πραγματοποιήθηκε καμία απόσπαση, ενώ οι αποσπάσεις στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος υπογράμμισε ότι οι τρεις αποσπασθέντες προέρχονται από άλλα ΠYΣΠΕ και οι δύο ανήκουν στο ΠYΣΠΕ Μαγνησίας.

«Είναι μισός ο αριθμός των αποσπασμένων από αυτούς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, επομένως δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας γιατί δεν είμαστε από τις διευθύνσεις που είχαμε μεταταγμένους φέτος, παρά μόνο έναν. Αρα είναι δύσκολο να καλύψουμε τις ανάγκες μας», είπε ο κ. Πολύζος.

Στο μεταξύ βασική προτεραιότητα είναι για τον ίδιο η έγκαιρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών προκειμένου το πρώτο κουδούνι να βρει τους πάντες στις θέσεις τους και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας με το απαραίτητο εκπαιδευτικό δυναμικό. Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας υπογραμμίζει παράλληλα ότι αναμένονται οι αποσπάσεις και σε άλλους φορείς, που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, προκειμένου να διαμορφωθεί σαφής εικόνα για τα εκπαιδευτικά κενά που πρέπει να καλυφθούν στη Μαγνησία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου