ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτικό συμβούλιο: Θλιβερή η εικόνα και στην τελευταία συνεδρίαση

δημοτικό-συμβούλιο-θλιβερή-η-εικόνα-κ-413640

Απείχε σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης – Αχ. Μπέος: «Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί πήραμε το 60% των ψήφων»

Τελευταία δημοτικό συμβούλιο Βόλου χθες με την παρούσα σύνθεση και συνολικά η αντιπολίτευση με εξαίρεση τους δημοτικούς συμβούλους Νικόλαο Χαυτούρα και Θεόδωρα Τσαλούχα απουσίαζε από την αίθουσα του συνεδρίασης.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για μία θλιβερή εικόνα. «Για τη δημοτική αρχή που ολοκληρώνει τη θητεία της η πλειοψηφία των συμβούλων θα συνεχίσει και τη νέα τετραετία. Δυστυχώς από την πλευρά της αντιπολίτευσης βλέπουμε αυτή τη θλιβερή εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικό.

Ο ίδιος είπε: «Είναι λυπηρό και καταλαβαίνει πλέον τώρα ο μέσος πολίτης γιατί πήραμε 60% των ψήφων γιατί πήραμε την πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τα Μίκυ Μάους που απέχουν, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε και λόγο ύπαρξης εδώ πέρα. Μου έδωσαν ευχαρίστηση, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γελάγαμε. Τους κατάλαβε ο κόσμος και τους έστειλε στο σπίτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Βόλου απάντησε στη συνέχεια σε ερώτηση που είχε γίνει στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Θεολόγο Διαμαντένια, που επίσης απουσίαζε από τη συνεδρίαση, για τα οικονομικά στοιχεία της Γιορτής Κρασιού στη Νέα Αγχίαλο.

Ο δήμαρχος επικαλέστηκε αναρτημένα στοιχεία από τους Συλλόγους και τις δημοσιεύσεις των εφημερίδων από το 2015 ακόμη που τα έσοδα ήταν 23.943 ευρώ.

«Τώρα φαίνεται πόσο δίκαιο είχαμε όταν ζητήσαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή να δώσει στοιχεία. Τόσα χρόνια ουδείς έδινε λογαριασμό. Ήρθαμε εμείς και δίνουμε λόγο κάθε χρόνο», είπε.

«Αυτή η μεθοδολογία προς μάθημα όλων αυτών της λάσπης και της κριτικής χωρίς ουσίας οδήγησε προς όφελος της πόλης να επανεκλεγεί η σημερινή δημοτική αρχή καθώς μιλάμε έργα. Όλα είναι στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε τίποτα για να κρυφτούμε ή να φοβηθούμε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Χαυτούρας ευχήθηκε στο νέο δημοτικό συμβούλιο «να είναι πιο πολιτισμένο και να μην υπάρχουν καταστάσεις σαν και αυτές που ζήσαμε και δυστυχώς έχει τεράστια ευθύνη η αντιπολίτευση». Ο δημοτικός σύμβουλος ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν και επισήμανε ότι οποιαδήποτε αντιπαράθεση και να είχε, δεν είχε αφετηρία κομματικό συμφέρον αλλά το συμφέρον του πολίτη.

Τέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς εξαπέλυσε επίθεση κατά του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαου Ντίτορα. «Έληξε η θητεία του παρόντος δημοτικού συμβουλίου και ο κ. Ντίτορας πετάει χαρταετό στη Λάρισα. Ακόμη, περιμένουμε την απόφαση για την αποχή της αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ψηφίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους με ομόφωνες αποφάσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου