ΤΟΠΙΚΑ

Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μακρινίτσα

ιεράρχες-του-οικουμενικού-πατριαρχε-413648

Επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο και θαύμασαν στα σπάνια κειμήλια

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, επισκέφθηκαν την περασμένη Κυριακή δύο επιφανείς Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ξενάγησε τους δύο Επισκόπους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σπάνια εκκλησιαστικά κειμήλια της ιστορικής Κοινότητας της Μακρινίτσας και να γνωρίσουν την τόσο πλούσια Εκκλησιαστική Πολιτιστική Κληρονομιά του ζωντανού αυτού Πηλιορείτικου Χωριού.

Αποχωρώντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος δήλωσε: «Με πολύ χαρά ήρθα εδώ, στο ωραίο αυτό μουσείο, της Μητροπόλεως Δημητριάδος που διακρίνεται για την δραστηριότητα, για τον διάλογο και την εν γένη καλλιέπεια. Νομίζω, ότι αυτό οφείλεται πρώτα στον σεβαστό και δραστήριο ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, και κατά δεύτερο λόγο βέβαια, οφείλεται στον δραστήριο επίσης Πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του μουσείου αυτού στο οποίο ευρισκόμεθα. Νομίζω δε, ό,τι έχει γίνει εδώ, έχει γίνει με επιστημοσύνη. Δεν είναι τυχαίο μουσείο, και ελπίζω να είναι πρότυπο και για άλλες μητροπόλεις ώστε να αναδείξουμε το θησαυρό της παραδόσεώς μας, η οποία δεν είναι φολκλορική, αλλά κάτι πιο ουσιαστικό, κάτι πιο υπαρξιακό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου