ΤΟΠΙΚΑ

Αδειες οδήγησης: Εξυπηρετήθηκε ο κύριος όγκος των αιτημάτων

αδειες-οδήγησης-εξυπηρετήθηκε-ο-κύρι-413681

Παρά τα προβλήματα του νέου νόμου και το πλήθος των αιτήσεων για νέες άδειες ή ανανεώσεις

O κύριος όγκος των αιτημάτων ανανέωσης και χορήγησης αδειών οδήγησης από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει εξυπηρετηθεί, ανακοίνωσε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, δημοσιοποιώντας τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι παρά την αλλαγή του νόμου που δημιούργησε πολλά προβλήματα και παρά τον ιδιαίτερα μεγάλο όγκο αιτημάτων για ανανέωση και χορήγηση νέων αδειών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να εξυπηρετήσει χιλιάδες συμπολίτες, τόσο στη Μαγνησία, όσο και στα νησιά των Σποράδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, κατά την εφαρμογή του Ν.4530/18 που αφορά στη διαδικασία ανανέωσης των αδειών οδήγησης πολιτών (ηλικίας άνω των 74 ετών) για μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες και επιβατικά οχήματα έχουν εξετάστηκαν μέχρι τις 31 Ιουλίου 1.200 πολίτες. Επίσης, κατά την εφαρμογή του Ν. 4599/19 που αφορά στη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων εξετάστηκαν 1.900 πολίτες.

«Στόχος της Περιφέρειας παραμένει η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτό το καταφέρνουμε με συντονισμένες κινήσεις και προγραμματισμό σε απόλυτη συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής μας Ενότητας», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η ίδια πρόσθεσε: «Καταφέραμε παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η αλλαγή νόμου να εξυπηρετήσουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και παρά τον μεγάλο όγκο αιτημάτων, χιλιάδες συμπολίτες μας, τόσο στην ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Μαγνησία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου