ΤΟΠΙΚΑ

«Ανάσα» για την εστίαση ~ Στον Αύγουστο οι ελπίδες των επαγγελματιών

ανάσα-για-την-εστίαση-στον-αύγουστο-413927

Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την αύξηση της κίνησης σε παραλιακά καταστήματα

Στην αυξημένη κίνηση του Αυγούστου και τις καλές καιρικές συνθήκες εναποθέτουν οι επαγγελματίες της εστίασης τις ελπίδες τους για οικονομική ανάσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους. Οι υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους ήδη από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, ευνοούν την αύξηση της κίνησης σε παραλιακά καταστήματα και γενικότερα στις επιχειρήσεις της εστίασης στη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αισιόδοξος εμφανίζεται, στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται στην διάρκεια της θερινής σεζόν, λειτουργούν αποτρεπτικά για τον κλάδο, μειώνοντας κατακόρυφα τους τζίρους.

Επικαλούμενος την εικόνα που υπάρχει σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας, χερσαίας και νησιωτικής, ο πρόεδρος ανέφερε ότι η εικόνα που του μεταφέρουν αρκετοί επαγγελματίες είναι θετική και ενισχύει τις ελπίδες για «ρεφάρισμα» με την προσδοκία ότι ανάλογες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν και τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, η κίνηση των δύο προηγούμενων μηνών, του Ιουνίου και του Ιουλίου ήταν κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών, και λόγω χαμηλής τουριστικής κίνησης, το συγκεκριμένο διάστημα, αλλά και λόγω άστατων καιρικών συνθηκών, που δεν ευνόησαν την εστίαση.

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, εξάλλου, ο ίδιος, βασικό ζητούμενο στον συγκεκριμένο αλλά και σε κάθε κλάδο είναι το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, που λειτουργεί ενισχυτικά και εξασφαλίζει συνθήκες επιβίωσης ακόμη και σε εποχές οικονομικής δυστοκίας.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης υπογραμμίζει ότι «ο Αύγουστος είναι μια ανάσα για τους επαγγελματίες από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λύνεται το πρόβλημα, απλά θα τα βγάλουμε πέρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου