ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας ~ Παρέμβαση του Εσταυρωμένου

στήριξη-μονογονεϊκής-οικογένειας-πα-413989

Χέρι βοήθειας από την τοπική εκκλησία και την κοινωνική υπηρεσία της περιοχής Αλιβερίου

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Εσταυρωμένου για τη βελτίωση της διαβίωσης μονογονεϊκής οικογένειας που ζει σε παράγκα στην περιοχή Αλιβερίου. Η επιχείρηση στήριξης ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες μέρες με την εγκατάσταση κλιματιστικού, ενώ υπάρχει διαρκής φροντίδα για τη κάλυψη των άμεσων αναγκών και της θέρμανσης του χειμώνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα η Κοινωνική Υπηρεσία, Κέντρο στήριξης Ρομά Αλιβερίου, ζήτησε από τον πρόεδρο του «Εσταυρωμένου» ένα κλιματιστικό για ασθενή που υπέστη μεταμόσχευση ήπατος. Η εν λόγω ασθενής είναι άπορη και κατοικεί σε μια ξύλινη παράγκα με την μονάκριβη ανήλικη κόρη της στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Η σοβαρότητα της επέμβασης απαιτούσε την τοποθέτηση κλιματιστικού, διότι η νεαρή γυναίκα δεν άντεχε την υπερβολική θερμοκρασία. Με τις ενέργειες του «Εσταυρωμένου» εξασφαλίστηκε κλιματιστικό, που είναι δωρεά του ιερού ναού Αγίας Κυριακής Βόλου, και με τη βοήθεια συνεργείου τοπικής επιχείρησης, τοποθετήθηκε στην πρόχειρη κατοικία της.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρο Μπατάκα, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει διαρκής φροντίδα για τους αναξιοπαθούντες και συνεργασία με όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να καλύπτονται άμεσες ανάγκες. Η ανταπόκριση στο αίτημα για εγκατάσταση κλιματιστικού ήταν άμεση, και παράλληλα με την συνδρομή του «Εσταυρωμένου» η πρόχειρη παράγκα μετατράπηκε σε υποτυπώδη ξύλινη κατοικία, ενώ παράλληλα καλύπτονται σε σταθερή βάση οι ανάγκες θέρμανσης του χειμώνα.

Η κοινωνική λειτουργός Ιουλία Τριανταφύλλου, υπεύθυνη του Κέντρου στήριξης Ρομά Αλιβερίου, ανέφερε από την πλευρά της ότι παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας της μονογονεϊκής οικογένειας και κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη: «Υπάρχει διαρκής φροντίδα και ενδιαφέρον από τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και από την Εκκλησία είναι μια πολύ καλή συνεργασία που έχει πολύ καλό αποτέλεσμα για την συγκεκριμένη κοπέλα» είπε.

Παράλληλα το Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου» ευχαριστεί θερμά τον π. Διονύσιο Χαϊκάλη, εφημέριο του ιερού ναού Αγ. Κυριακής Βόλου και τον Γ. Ναουμίδη για τη δωρεά, συντήρηση και τοποθέτηση του κλιματιστικού, ενώ υπογραμμίζει ότι «η συνεργασία φέρνει πάντοτε θαυμαστά και άμεσα αποτελέσματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου