ΤΟΠΙΚΑ

«Προσφορά αγάπης» 3.000 τίτλοι βιβλίων

προσφορά-αγάπης-3-000-τίτλοι-βιβλίων-414091

Σε λειτουργία μέσα στο επόμενο δίμηνο η δανειστική βιβλιοθήκη – Αναλαμβάνουν δράση οι εθελοντές για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος

Μέσα στο επόμενο δίμηνο, χάρη στις πολύ σημαντικές δωρεές συλλόγων και πολιτών, θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η κεντρική δανειστική βιβλιοθήκη στο Νοσοκομείο Βόλου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 3.000 τίτλοι βιβλίων, 2.000 από τους οποίους είναι παιδικών βιβλίων, αφού ο κύριος κορμός της βιβλιοθήκης θα απευθύνεται στα παιδιά, που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική. Παράλληλα, βέβαια, όπως τονίστηκε χθες σε συνέντευξη τύπου, θα λειτουργήσουν και παραρτήματα σε διάφορες άλλες Κλινικές, όπως στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην Αιμοδοσία και στη Μονάδα Χημειοθεραπείας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής που ανήκει σε δύο γυναίκες, την εκπαιδευτικό Καίτη Κάχρη και την κόρη της Ελένη Σελάμη, διευθύντρια στον ΕΟΠΠΥ Μαγνησίας, είναι η ανακούφιση κυρίως των ασθενών που έχουν ανάγκη από καλή διάθεση και ψυχολογία.

Τη δανειστική βιβλιοθήκη θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν οι συνοδοί των ασθενών αλλά και οι γιατροί που επιθυμούν να διαβάσουν ένα βιβλίο όταν εφημερεύουν.

Ο χώρος που θα στεγάσει τη βιβλιοθήκη έχει επιλεγεί, βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπουλείου και γειτνιάζει με τα εξωτερικά ιατρεία. Σύμφωνα με τον διοικητή Μ. Δραμητινό, υπολογίζεται πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ώστε ο χώρος να είναι λειτουργικός.

Η μεγάλη ανταπόκριση συλλόγων και πολιτών στη συγκέντρωση βιβλίων εξέπληξε και τους ίδιους τους πρωτεργάτες. Η Ελένη Σελάμη που παραβρέθηκε χθες στη συνέντευξη τύπου ευχαρίστησε δημόσια την Αισχύλεια Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας, την Αhepa Hellas, το Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στη Λάρισα, το Σωματείο Ιππόκαμπος, το ΚΕΘΕΑ, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, την Κουζίνα Αλληλεγγύης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και άλλους συλλόγους και φορείς από όλη την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία. Η ζέση με την οποία αγκάλιασαν το εγχείρημα αποτυπώνεται μάλιστα σε πολλά βιβλία στα οποία οι δωρητές έγραψαν διάφορες ευχές, όπως αποκάλυψε η κ. Σελάμη.

Εξαιρετική χαρακτήρισε την προσπάθεια με τη σειρά του και ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χαρ. Αποστολίδης, εξαίροντας επίσης την προσφορά των εθελοντών που στηρίζουν το εγχείρημα.

Το πλαίσιο λειτουργίας

Για το πλαίσιο λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης ενημέρωση παρείχε η προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά, η οποία αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές του Νοσοκομείου αλλά και όσους πρόσφεραν για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των βιβλίων, ανακοίνωσε ότι άμεσα θα οργανωθούν ομάδες εργασίας για την επιλογή των τίτλων που θα τοποθετηθούν στα ράφια της βιβλιοθήκης, ενώ βολιώτες φιλόλογοι προσφέρθηκαν ήδη να ασχοληθούν εθελοντικά τις ώρες που θα λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη για να εξυπηρετούν τους ενδιαφερόμενους.

Τη διαχείριση της βιβλιοθήκης θα έχει ομάδα εθελοντών που προέρχεται τόσο από τους Φίλους του Νοσοκομείου, από το Σοροπτιμιστικό Ομιλο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους φορείς που θέλουν να συμμετέχουν, καθώς πέρα από το στήσιμο και τη διαχείριση της βιβλιοθήκης, έχουν προσφερθεί να διαβάζουν και στα παιδιά ή τους ασθενείς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου