ΤΟΠΙΚΑ

«Παραβίασαν» τον πεζόδρομο καταστρέφοντας ζαρντινιέρα

παραβίασαν-τον-πεζόδρομο-καταστρέ-414203

Eξαλλοι οι κάτοικοι των Αλυκών ζητούν να ληφθούν μέτρα

Στο πόδι οι κάτοικοι των Αλυκών. Άγνωστοι ξέσπασαν τη μανία τους στις ζαρντινιέρες που είχαν τοποθετηθεί από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέων Παγασών στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου με Βάκχου, ως σήμα κατατεθέν ότι ο δρόμος είναι πεζόδρομος και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Βιδανόπουλος, με προσωπική πρωτοβουλία του ιδίου και μετά από συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αποφασίστηκε να τοποθετηθούν δύο μεγάλες ζαρντινιέρες στη συμβολή των συγκεκριμένων δρόμων. Είχε προηγουμένως διαπιστωθεί πως πολλοί οδηγοί είτε αυτοκινήτων, είτε δικύκλων, αδιαφορώντας για το απαγορευτικό της κυκλοφορίας, διέρχονται τον πεζόδρομο, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος για τον τραυματισμό πεζών και διερχομένων.

«Πίστευα ότι θα σεβαστούν την προσπάθειά μας και θα τηρήσουν τις απαγορεύσεις που ισχύουν για τους πεζόδρομους», υπογράμμισε έντονα απογοητευμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες ο κ. Βιδανόπουλος. Δυστυχώς οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν. Χθες το μεσημέρι ο ίδιος και άλλοι συνεργάτες του ειδοποιήθηκαν από περιοίκους ότι η μία ζαρντινιέρα έγινε «γης μαδιάμ». Πιθανολογείται πως καταστράφηκε στην προσπάθεια οδηγού οχήματος να υπερβεί το εμπόδιο και να εισέλθει μέσα στον πεζόδρομο.

Ο κ. Βιδανόπουλος ενημέρωσε σχετικά την Τροχαία Βόλου, ενώ σήμερα προσανατολίζεται να ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου, ώστε εάν είναι δυνατόν τις ώρες αιχμής που οι Αλυκές «βουίζουν» από λουόμενους και επισκέπτες να υπάρξει αστυνόμευση. «Αν υπάρξουν εντατικοί έλεγχοι οι παραβάτες θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη μέριμνα και από τους επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι, όπως τονίζει ο κ. Βιδανόπουλος, «μόνο ωφελημένοι μπορεί να βγούνε από τη σωστή κυκλοφοριακή λειτουργία του πεζόδρομου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου