ΤΟΠΙΚΑ

Προκλητικός ο Μάνθος Δραμητινός μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

προκλητικός-ο-μάνθος-δραμητινός-μετά-414481

«Μικρό και μη ουσιαστικό θέμα» η έλλειψη υλικών τροφοδοσίας για τη σίτιση των ασθενών για τον διοικητή του Νοσοκομείου!

Προκλητική απάντηση από τη Διοίκηση του Αχιλλοπουλείου για την έλλειψη υλικών τροφοδοσίας των ασθενών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μάνθος Δραμητινός θεωρεί επουσιώδες το ζήτημα της σίτισης των ασθενών, αποποιείται των ευθυνών που έχει για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών και πετά το μπαλάκι στο Τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφής του Νοσοκομείου Βόλου

Μετά το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σ’ ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Διοικητή, ο Μ. Δραμητινός παραδέχεται μεν ότι υπάρχουν ελλείψεις, τις θεωρεί όμως μικρές (!!!) και επικαλούμενος το Τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφής υποστηρίζει πως το μενού των ασθενών εκτελείται κανονικά. Με προκλητικό μάλιστα ύφος, που εγείρει ερωτηματικά ως προς τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι η σίτιση των ασθενών, ο κ. Δραμητινός χαρακτηρίζει την έλλειψη υλικών τροφοδοσίας «μικρό και μη ουσιαστικό θέμα».

Αντί μάλιστα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα επισημαίνονταν στο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ως προς τις ελλείψεις σε βασικά υλικά, όπως μαρμελάδες, βιτάμ, κρέμες, αλλαντικά και τυροκομικά, παραθέτει στοιχεία για διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη, λες και οι ασθενείς που μένουν νηστικοί θα χορτάσουν με αριθμούς…

Σημειώνεται πως στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αναφέρονταν μεταξύ άλλων πως «οι ασθενείς και χρόνια πάσχοντες αισθάνονται «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», αφού μετά από επώδυνες θεραπείες στις οποίες υποβάλλονται υποχρεώνονται να φάνε ένα κουλούρι και ελιές (!), αντί ό,τι προβλέπει σ’ αυτές τις περιπτώσεις το διαιτολόγιό τους, ενώ τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για το πρωινό, που πλέον έχει περιοριστεί σε τσάι ή γάλα και μία φρυγανιά» ελλείψει άλλων υλικών τροφοδοσίας.

Στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που δόθηκε την Τρίτη για τη δανειστική βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει άμεσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, οι κ.κ. Δραμητινός και Αποστολίδης (υποδιοικητής του ΓΝΒ) αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το θέμα, παραπέμποντας στη γραπτή ανακοίνωση που είχε εκδοθεί νωρίτερα και στην οποία ασφαλώς δε γίνεται καμία κουβέντα «για την ταμπακιέρα».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε την Τρίτη και με το Τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφολογίας του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς αυτή την υπηρεσία επικαλείται ο κ. Δραμητινός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με την αρμόδια γιατρό ωστόσο να μας παραπέμπει στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για περισσότερες διευκρινίσεις.

Τι ισχυρίζεται η διοίκηση μέσω… ανακοίνωσης

Στην απάντηση του διοικητή του ΓΝΒ Μάνθου Δραμητινού επισημαίνονται τα εξής:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ταχυδρόμος», ότι δήθεν «μένουν νηστικοί ασθενείς στο Νοσοκομείο», σας ενημερώνουμε ότι:

α) Το Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφής που είναι υπεύθυνο για την σύνταξη του καθημερινού διαιτολογίου, χαρακτηρίζει αναληθείς τις σχετικές αναφορές των ελλείψεων και το μενού των ασθενών εκτελείται κανονικά. Κάποιες μικρές ελλείψεις παρουσιάζονται την περίοδο αλλαγών των προμηθευτών μεταξύ των συμβάσεων.

β) Οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων και υλικών παρασκευής γευμάτων υλοποιούνται κανονικά. Eως σήμερα, έχουν απορροφηθεί 86.529,46 ευρώ από τον ετήσιο τακτικό διαγωνισμό ενώ παράλληλα εκτελούνται προμήθειες, με συμβάσεις ύψους 78.397,57 ευρώ και δεν έχει παρατηρηθεί καμία ουσιαστική παρεκτροπή από το σχεδιασμό.

γ) Ο ετήσιος διαγωνισμός ύψους 300.000,00 ευρώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο προσυμβατικού ελέγχου και συμβασιοποιείται το επόμενο 15ήμερο.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον τοπικό τύπο που εμμέσως συγχαίρει την πολύ καλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας, προβάλλοντας αυτά τα μικρά και μη ουσιαστικά θέματα μπροστά στο τιτάνιο έργο που αναβάθμισε το Νοσοκομείο μας τα τελευταία χρόνια».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου