ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινη Αριστερά»: Να επανεξεταστεί το ζήτημα της καύσης

πράσινη-αριστερά-να-επανεξεταστεί-414633

Να ξαναμπεί το ζήτημα της καύσης RDF στη Μαγνησία προς συζήτηση μέσα από την ενεργοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα ζήτησε χθες η «Πράσινη Αριστερά». Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών ο Παντελής Μαστρογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της «Πράσινης Αριστεράς», είπε ότι πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία από την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους επιστημονικούς φορείς, να γίνει μία σύσκεψη και να διαμορφωθεί το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο θα λέει «όχι» στην καύση RDF και θα μιλά για ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

«Σε αυτή την πρωτοβουλία θα συμμετέχει η τοπική κοινωνία και με τους φορείς αλλά και η Επιτροπή κατά της καύσης, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, η Επιτροπή κοινωνικού ελέγχου που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια, αλλά έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι με την Επιτροπή κοινωνικού ελέγχου θα γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι, ενώ θα ολοκληρωθεί και η β’ φάση της επιδημιολογικής μελέτης.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κεντρικά της «Πράσινης Αριστεράς» Θράσος Φωτεινός, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές θέσεις του κόμματος για την πολιτική κατάσταση και την επόμενη μέρα της οικονομικής κρίσης. «Είμαστε πανέτοιμοι με τις δικές μας προτάσεις να επηρεάσουμε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και την κοινωνία. Η χώρα σταθεροποιείται στο κατώτατο σημείο της οικονομικής κρίσης, στον πάτο του βαρελιού, και δυστυχώς οι εκλογές έδειξαν ότι το πολιτικό σύστημα συνεχίζεται να συμπεριφέρεται με τις ίδιες παθογένειες που υπήρχαν διαχρονικά», ανέφερε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου