ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος με εγγύηση 1.000 € για την υπόθεση με την παράνομη NOVA

ελεύθερος-με-εγγύηση-1-000-e-για-την-υπόθεση-414705

Στον Ανακριτή για απολογία χθες 46χρονος Βολιώτης

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 1.000 ευρώ αφέθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακριτή ο 46χρονος Βολιώτης που κατηγορούταν για παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος του συνδρομητικού καναλιού NOVA. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2017 με τρείς συλλήψεις στον Βόλο, ενός ζευγαριού και μίας ηλικιωμένης γυναίκας. Ο τέταρτος κατηγορούμενος της υπόθεσης αναζητούταν. Ο 46χρονος που διαμένει εδώ και 20 χρόνια στη Σερβία, απευθύνθηκε αυτοβούλως στον Ανακριτή Βόλου την περασμένη εβδομάδα για να απολογηθεί. Εναντίον του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος μετά από προκαταρκτική εξέταση.

Χθες απολογούμενος στον Ανακριτή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι έδωσε τους αποκωδικοποιητές του σε φίλο του Βούλγαρο και προς επίρρωση επισήμανε ότι ο server κατασχέθηκε στη Βουλγαρία. Ακόμη, προέβαλε νομικό ισχυρισμό ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος αλλά σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν στις αρχές Ιουλίου και οι άλλοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης και συγκεκριμένα η μητέρα του, η αδερφή του και ο σύζυγός της, οι οποίοι στην απολογία τους είχαν επισημάνει ότι δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για να προχωρήσουν σε τέτοιου περιεχομένου ενέργειες.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά από στοχευμένο έλεγχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Στη Δίωξη υπήρξε αναφορά από το συνδρομητικό κανάλι με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συλλήψεις.

Ο παράνομος διαμοιρασμός σήματος συνιστά παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν προκύψει διαμερισμός σήματος για εμπορικούς σκοπούς, τότε οι παραβάσεις είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου