ΤΟΠΙΚΑ

«Κοράκιασαν» δίπλα στην πηγή «Μάνα»

κοράκιασαν-δίπλα-στην-πηγή-μάνα-414728

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης άφησε δύο μέρες χωρίς νερό τα σπίτια στον «Κάραβο» Πορταριάς

Το χειρότερο εφιάλτη τους βιώνουν κάτοικοι της περιοχής «Κάραβος» στην Πορταριά. Συνορεύουν με την πηγή «Μάνα» από όπου υδροδοτείται ένα μεγάλο τμήμα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και όμως οι ίδιοι έχουν «κορακιάσει» τις τελευταίες μέρες, όπως καταγγέλλουν. Ούτε στο χειρότερό τους όνειρο δεν πίστευαν ότι μπορεί να συμβεί αυτό που έχουν υποστεί από το Σάββατο το απόγευμα.

Οι βρύσες στέρεψαν. Νερό ούτε για δείγμα. Τόσο για πόση, όσο και για την υγιεινή τους και τις βασικές λειτουργίες ενός νοικοκυριού.

Το μαρτύριο της σταγόνας και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει τις τελευταίες μέρες 40άρια, βιώνουν περισσότερες από 20 οικογένειες, σύμφωνα με τον κ. Κ.Τ. που διαμαρτυρήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο καταναλωτής διαμαρτυρόμενος έντονα υποστήριξε ότι στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ που απευθύνθηκαν περίοικοι δεν μπόρεσαν να αποκομίσουν σαφή εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σε επικοινωνία που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με το αρμόδιο τμήμα Βλαβών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της διαδημοτικής επιχείρησης, επισημάνθηκε πως εδώ και δύο μέρες έχει σημειωθεί μία σημαντική βλάβη στο δίκτυο της ύδρευσης, κοντά στην πηγή «Μάνα». Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ μετέβησαν στην περιοχή για την αποκατάσταση, υπήρξαν όμως εμπόδια τεχνικής φύσεως που έπρεπε να ξεπεραστούν προκειμένου να ξεκινήσουν και να αποπερατωθούν οι εργασίες που ήταν απαραίτητες για να επιδιορθωθεί το δίκτυο.

«Επρεπε να μετακινηθούν ακόμη και μελίσσια που είχε εγκαταστήσει παραγωγός της περιοχής για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε εργασίες», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από υπαλλήλους, οι οποίοι εκτιμούν ότι μέχρι σήμερα το απόγευμα θα αποκατασταθεί η βλάβη, για να τελειώσει και το μαρτύριο των κατοίκων του «Κάραβου» που έχουν πει το νερό νεράκι.

ΒΑΣ. ΚΥΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου