Βιβλία σε στάση λεωφορείου στις Πινακάτες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-05, 20:11:24
Βιβλία σε στάση λεωφορείου στις Πινακάτες

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όποιον επισκεφτεί τις Πινακάτες, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες έχει «ξεφυτρώσει» μια βιβλιοθήκη που περιμένει τους επισκέπτες, να τους δώσει τα βιβλία της δωρεάν.

Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στο στέγαστρο της κεντρικής στάσης του λεωφορείου, στο πάρκινγκ πάνω από την πλατεία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ψυχικής Εκφρασης που δραστηριοποιείται στο Πήλιο με σεμινάρια ψυχολογίας και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του τοπικού συμβουλίου Πινακατών και τη στήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η βιβλιοθήκη είναι ανταλλακτική και αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα βιβλίο από το ράφι της και σε αντάλλαγμα ν’ αφήσει ένα δικό του. Δεν είναι υποχρεωτική η επιστροφή των βιβλίων.

Τα βιβλία που φιλοξενούνται είναι ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, παιδικά παραμύθια, σχολικά βοηθήματα κι εγκυκλοπαίδειες. Υπάρχουν επίσης κάποια ξενόγλωσσα μυθιστορήματα, ενώ στους στόχους των εμπνευστών της προσπάθειας είναι να εμπλουτιστεί με νέα ράφια, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του χωριού ακόμα και στο δάσος.

«Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες λειτουργούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού και μ’ αυτό τον τρόπο τα βιβλία ταξιδεύουν από χέρι σε χέρι, αντί να παραμένουν αχρησιμοποίητα στα ράφια» σύμφωνα με τους εμπνευστές της παραπάνω πρωτότυπης πρωτοβουλίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=