ΤΟΠΙΚΑ

Πνιγμός 72χρονου στην παραλία Χορευτό

πνιγμός-72χρονου-στην-παραλία-χορευτό-415160

Κάτοικος Ζαγοράς ο νεκρός, o οποίος συνήθιζε να απολαμβάνει το μπάνιο στο λιμάνι

Τελευταίο μπάνιο σήμερα για 72χρονο συνταξιούχο οικοδόμο από τη Ζαγορά. Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε να επιπλέει, χωρίς αισθήσεις, στη θαλάσσια περιοχή Λιμάνι Χορευτού. Το πλήρωμα του Κέντρου Υγείας που ειδοποιήθηκε τον παρέλαβε, δυστυχώς, νεκρό.

Ο 72χρονος πήγαινε τακτικά για μπάνιο στο Χορευτό, περιοχή την οποία αγαπούσε. Συνήθως προτιμούσε να κολυμπά στο Λιμάνι, όπου είχε και πολλούς γνωστούς. Ετσι έκανε και σήμερα στις 8.40 το πρωί, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι πιο ιδανικές, καθώς επικρατούσε ψιλόβροχο.

Ο 72χρονος κολυμπούσε, όταν για άγνωστο λόγο αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και δυστυχώς στη γύρω περιοχή δεν υπήρχε πολύς κόσμος, ενώ και ο ναυαγοσώστης της παραλίας έχει τον πυργίσκο του σε μεγάλη απόσταση από το σημείο.

Ο άτυχος άνδρας φαίνεται ότι όταν έγινε αντιληπτός ήταν πλέον αργά, καθώς το σώμα του επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας και δεν είχε αισθήσεις.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που ειδοποιήθηκε άρχισε να λαμβάνει άμεσα καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και είχε γιατρό που τον παρακολουθούσε. Οικείοι του εκτιμούν ότι λόγω ακριβώς των προβλημάτων να είχε κάποιο παθολογικό επεισόδιο, καθώς ήταν καλός κολυμβητής. Ο 72χρονος ήταν συνταξιούχος ΙΚΑ. Πριν συνταξιοδοτηθεί εργαζόταν ως οικοδόμος. Στη Ζαγορά ήταν πολύ αγαπητός.

Η αναγνώριση των στοιχείων του 72χρονου μετά την επέμβαση του Λιμενικού δεν καθυστέρησε να γίνει. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν αμέσως για τα στοιχεία του.

Το Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε για τον πνιγμό από την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Συνεχίζει την προανάκριση και παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για την διαπίστωση των ακριβώς αιτιών θανάτου.

Επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο στη Μαγνησία καταγράφονται αρκετά περιστατικά πνιγμών. Από την αρχή του χρόνου είχαμε εφτά περιστατικά, ενώ το 2018 «έφυγαν» έξι άτομα κατά κύριο λόγο ηλικιωμένα, ενώ παραλίγο να πνιγούν άλλα δύο.

Αντίστοιχα, το 2017 καταγράφηκαν τέσσερις πνιγμοί και τρεις παραλίγο.

Δυστυχώς ένας μεγάλος αριθμός των θυμάτων θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν τηρούταν οι συμβουλές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για ασφαλή κολύμβηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου