ΤΟΠΙΚΑ

Eτοιμότητα για κίνδυνο πυρκαγιάς και σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

eτοιμότητα-για-κίνδυνο-πυρκαγιάς-και-σ-415414

Σε αυξημένη ετοιμότητα για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης επικινδυνότητας υποχωρεί στο 2.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαρ. Πόζογλου, τα μέτρα πρόληψης χθες και προχθές, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν στο 3 και το 4 αντίστοιχα, απέδωσαν, με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί περιστατικό.

Στο μεταξύ, έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να τηρούν τα προβλεπόμενα και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά απευθύνει η Πυροσβεστική.

Στον απόλυτο βαθμό απέδωσαν τα αυξημένα μέτρα, που τέθηκαν με ευθύνη όλων των συναρμοδίων αρχών σε πλήρη εφαρμογή από προχθές Σάββατο προληπτικά για την αποφυγή ενδεχομένου εκδήλωσης πυρκαγιάς στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, δεν σημειώθηκε περιστατικό και είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του κρίσιμου και επικίνδυνου διημέρου χθες και προχθές δεν ακούστηκαν πυροσβεστικές σειρήνες στην πόλη και την ύπαιθρο, με τα μέτρα να αποδίδουν στο ακέραιο.

Στο μεταξύ, σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα παραμένει και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης επικινδυνότητας στον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υποχωρεί στο 2.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προχθές Σάββατο, όταν και συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη των συναρμοδίων αρχών και φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για την έγκριση και την εφαρμογή των σχετικών μέτρων πυρασφάλειας ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς στον νομό ήταν στο 4 και χθες Κυριακή υποχώρησε στο 3, με τον κίνδυνο, ωστόσο, να παραμένει λόγω του γεγονότος ότι στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

«Το κρίσιμο διήμερο χθες και προχθές» επισημαίνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαρ. Πόζογλου «τα μέτρα απέδωσαν και όλα πήγαν καλά, καθώς δεν σημειώθηκε περιστατικό. Από την πλευρά μας εφαρμόζουμε ακριβώς ό,τι προβλέπεται από τον σχεδιασμό. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και να γνωρίζει ο κόσμος ότι και ο Αγιος φοβέρα θέλει. Λειτουργούμε σε απόλυτη συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές και τους αντίστοιχους φορείς.

Παραμένουμε σε αυξημένη ετοιμότητα, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης επικινδυνότητας για σήμερα υποχωρεί στο 2, από το 4 που ήταν προχθές και το 3 χθες. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να τηρούν τα προβλεπόμενα και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως λόγου χάρη η καύση αγροτικών υπολειμμάτων» υπογραμμίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε όλο τον νομό υπάρχουν παντού ακροβολισμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επίσης σε λειτουργία είναι και τα τηλέφωνα του γραφείου πολιτικής προστασίας 2413511300 και 2413511393.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου