ΤΟΠΙΚΑ

Αναβάθμιση φωτισμού στην παραλιακή του Αη Γιάννη και στο Παπά Νερό

αναβάθμιση-φωτισμού-στην-παραλιακή-τ-416009

Σαράντα νέα φωτιστικά σώματα

Στην αναβάθμιση του φωτισμού στην παραλιακή του Αη Γιάννη και στο Παπά Νερό προχώρησε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου. Παλιά φωτιστικά σώματα με λάμπες υδραργύρου αντικαταστάθηκαν από νέας τεχνολογίας φωτιστικά και έδωσαν άλλο… χρώμα στη νυχτερινή ζωή των δύο δημοφιλών παραλιακών τουριστικών προορισμών.

Συνολικά σαράντα φωτιστικά σώματα εκ των οποίων είκοσι στον Αη Γιάννη και ισάριθμα στο Παπά Νερό αντικαταστάθηκαν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο.

Η αναγκαιότητα αντικατάστασης προέκυψε όταν για τα παλιά φωτιστικά δεν υπήρχε καν η δυνατότητα εύρεσης λαμπών. «Καιγόταν μία λάμπα και δεν μπορούσαμε να βρούμε να την αντικαταστήσουμε, παρά μόνο σε αποθήκες, ξεχασμένες. Εδώ και οκτώ μήνες υπήρχε πρόβλημα», εξηγεί ο κ. Σουλδάτος.

Στο πλαίσιο αυτό προκηρύχθηκε εργολαβία με την οποία δεν λύνεται απλώς το ζήτημα του φωτισμού. Ο φωτισμός αναβαθμίζεται από τα νέας τεχνολογίας σώματα που λειτουργούν με led. «Πέραν της αναβάθμισης του φωτισμού υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από κεντρική μονάδα. Γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή αν κάποιο φωτιστικό λειτουργεί ή όχι και μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα, ενώ δίνεται η δυνατότητα και ελέγχου της έντασης του φωτισμού. Ετσι μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε ρύθμιση σε κάποια σώματα πιο φωτεινή και σε άλλα που ενοχλούν μαγαζιά εστίασης πιο χαμηλή. Επιπλέον μπορούμε να ρυθμίζουμε την ένταση του φωτισμού και στη διάρκεια της ημέρας αναλόγως με το φυσικό φως που υπάρχει», αναφέρεται στις δυνατότητες του νέου συστήματος ο κ. Σουλδάτος.

Ταυτόχρονα ο Δήμος φαίνεται να επιτυγχάνει και μεγάλη εξοικονόμηση ρεύματος και άρα χρημάτων.

Η εργολαβία είχε εγκριθεί τον περασμένο Μάρτιο, όμως η παραλαβή των φωτιστικών σωμάτων έγινε στις 23 Ιουλίου οπότε και ξεκίνησε άμεσα η αντικατάσταση. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Από τον Σεπτέμβριο θα αντικατασταθούν και τα υπόλοιπα παλιά φωτιστικά που είναι επίσης περίπου σαράντα και στους δύο παραλιακούς άξονες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου