ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν αποκαταστάσεις στους δρόμους του Πηλίου

ξεκίνησαν-αποκαταστάσεις-στους-δρόμ-416022

Ξεκίνησαν από εργολαβίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι οριστικές αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο που καταστράφηκε από τις πρωτοφανείς πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν την περιοχή τον Φεβρουάριο του 2018.

Την ίδια ώρα που συνεργεία άρχισαν να εμφανίζονται στο κεντρικό οδικό δίκτυο, το δημοτικό οδικό δίκτυο παραμένει με πρόχειρα μπαλώματα για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο υπάρχουν εργολαβίες που έχουν βγει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως οι ανάδοχοι δεν έχουν υπογράψει καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετά την κατάθεση ενστάσεων. Αυτό συνεπάγεται ότι έργα που αφορούν στην οδική ασφάλεια δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Σουλδάτο έχουν πάει πίσω εργολαβίες των 2 εκατ. ευρώ. «Από τη μία η αλλαγή της νομοθεσίας από την άλλη οι διπλές εκλογές και η δημοπράτηση των έργων έχουν πάει πίσω. Οριστικά έργα αποκατάστασης δεν γίνονται πουθενά σε δημοτικές οδούς», ανέφερε.

Η μόνη εργολαβία που ολοκληρώνεται είναι αυτή του δικτύου ύδρευσης που είχε καταστραφεί. Εξαιτίας των κατολισθήσεων μετά τις πλημμύρες ολόκληρο το δίκτυο είχε καταστραφεί: αγωγοί έσπασαν, άλλοι ήταν στον αέρα.

«Τα έργα ολοκληρώνονται σε όλες τις περιοχές που είχαμε κατολισθήσεις και ζημιές, σε Ανήλιο, Κισσό, Αγ. Δημήτριο, Μούρεσι, Τσαγκαράδα, Μακρυράχη, Ζαγορά, Πουρί. Τώρα γίνονται τα τελευταία κουμπώματα», σημείωσε ο κ. Σουλδάτος και ενημέρωσε ότι ήδη σε ορισμένες περιοχές το νέο δίκτυο έχει τεθεί σε λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου