ΤΟΠΙΚΑ

Αναστέλλεται και το Κέντρο Αειφορίας

αναστέλλεται-και-το-κέντρο-αειφορίας-416225

Στη Μαγνησία έχουν υποβληθεί 70 αιτήσεις εκπαιδευτικών προκειμένου να το στελεχώσουν, αλλά «παγώνει» όλη η διαδικασία – Στον «αέρα» 420 αποσπασμένοι σε όλη την Ελλάδα

Μετά το «πάγωμα» δέκα διετών προγραμμάτων για αποφοίτους των ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «παγώνει» και ο νέος θεσμός των Κέντρων Αειφορίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Το Κέντρο Αειφορίας θα έμπαινε σε λειτουργία από το νέο σχολικό έτος και υπό την «ομπρέλα» του θα λειτουργούσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που λειτουργούσαν έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στη Μαγνησία επρόκειτο να λειτουργήσει ένα Κέντρο Αειφορίας από παιδαγωγική ομάδα των εννέα ατόμων. Ηδη σε επίπεδο νομού είχαν υποβληθεί 70 αιτήσεις ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών να ενταχθούν στη νεοσύστατη δομή. Το συμβούλιο επιλογής που έχει συσταθεί εξέτασε τις αιτήσεις και μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ξεκινούσε η διαδικασία των συνεντεύξεων προκειμένου έως τέλη Αυγούστου να έχουν προκύψει τα εννέα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας.

Τα πάντα όμως αναστέλλονται. Η αναστολή των Κέντρων Αειφορίας προκάλεσε την αντίδραση Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι νέες Παιδαγωγικές Ομάδες των ΚΕΑ προβλέπεται να στελεχωθούν από 420 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, πολλοί από τους οποίους παραιτήθηκαν από θέσεις ευθύνης για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και η όλη διαδικασία κρατά όλους όσοι έχουν καταθέσει αίτηση όμηρους στις επιθυμίες της υπουργού Παιδείας.

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει την αυθαίρετη και νομικά έωλη εντολή προς τους περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης η οποία επιδιώκει να αμφισβητήσει, στερούμενης κάθε λογικής, τη νομιμότητα της διαδικασίας επιλογής που ορίζει ο νόμος 4547/2018 για τις Π.Ο. των Κ.Ε.Α.

Εφόσον η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί αλλαγή του νόμου για τη στελέχωση αυτών των δομών ή εάν επιθυμεί ριζικό μετασχηματισμό των υποστηρικτικών δομών πρώτα να καταθέσει νέο νόμο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μέχρι τότε όμως οφείλει να διαφυλάξει και να εφαρμόσει τον νόμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου