ΤΟΠΙΚΑ

Υπέρ της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού ο Λευτέρης Αυγενάκης

υπέρ-της-παραχώρησης-του-πανθεσσαλικ-416355

Ο υφυπουργός Αθλητισμού διαβεβαίωσε για τη διάθεση συντονισμού και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και για την επαναλειτουργία του ΕΑΚ

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Βόλος τον καθιστούν ιδανικό για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο σύσκεψης για τα ανοιχτά ζητήματα των αθλητικών υποδομών στην πόλη, που πραγματοποιήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ξενία. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε θετικός να υποστηρίξει πολιτικά το αίτημα του Δήμου Βόλου για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να εξετάσει και το ζήτημα της χρηματοδότησης της ανακατασκευής του ΕΑΚ για το οποίο συμφώνησε στην αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσει.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Domotel Ξενία Βόλου, συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, Θανάσης Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο νομικός σύμβουλος Πέτρος Καϊμακάμης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Θάνος Θεοδώρου και ο ειδικός σύμβουλος Γ. Σκλιας.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού στον Βόλο, προκειμένου να παρακολουθήσει χθες το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής Μπάσκετ Εφήβων κόντρα στην Ισπανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, επικεντρώθηκε στα ανοιχτά ζητήματα από πλευράς αθλητικών υποδομών που υπάρχουν στον Δήμο Βόλου.

Από την πλευρά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του ΕΑΚ και της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο, ώστε να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση όλων των σημαντικών δυνατοτήτων που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της περιοχής, αλλά και για να δοθούν περαιτέρω ευκαιρίες και δυνατότητες στη νεολαία και ευρύτερα στην κοινωνία. Σημειώνεται ότι το θέμα της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου είχε υποστηρίξει και προεκλογικά με δημόσια δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος προκειμένου να αξιοποιηθεί η σπουδαία αυτή αθλητική υποδομή προς την κατεύθυνση του να καταστεί ο Βόλος πόλος αθλητικού τουρισμού.

Ο κ. Αυγενάκης επιβεβαίωσε τη διάθεση για συντονισμό και συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της και σημείωσε τα πλεονεκτήματα της περιοχής για ουσιαστική ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού (αεροδρόμιο, θάλασσα και χιονοδρομικά κέντρα).

Ειδικά για το ζήτημα της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει πολιτικά στο ΤΑΙΠΕΔ το αίτημα της παραχώρησής του στον Δήμο Βόλου, όπως αντίστοιχα συνέβη και με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε άλλες πόλεις. «Ο,τι μένει αναξιοποίητο καταστρέφεται», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός εξέφρασε ωστόσο την απορία του αν μπορεί ο δήμος να «σηκώσει» το βάρος της συντήρησης του συνόλου των αθλητικών υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή της Ν. Ιωνίας. Σημειώνεται ότι μόνο για το Πανθεσσαλικό Στάδιο το κόστος συντήρησης ανέρχεται στις 800.000 ευρώ περίπου ετησίως.

Συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΕΑΚ Βόλου. Ο κ. Αυγενάκης συμφώνησε για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ΕΑΚ με έγκριση πίστωσης για προμήθεια εξοπλισμού, πέραν της συνέργειας με το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε να δει τις προεγκρίσεις που υπάρχουν και υπενθύμισε ότι -σε κάθε περίπτωσηπρέπει να αναζητηθούν «καθαρές λύσεις» και οι όποιες πιθανές συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου