ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δέσμευση Πλακιωτάκη για αναβάθμιση λιμενικών υποδομών

δέσμευση-πλακιωτάκη-για-αναβάθμιση-λ-416757

Δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Σκιάθου

Την πρόθεση αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών και υπηρεσιών και ταυτόχρονα την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με επιχειρησιακά μέσα εξέφρασε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σκιάθο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και ένθερμος φίλος του νησιού πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Σκιάθου και στη συνέχεια συναντήθηκε με θεσμικούς φορείς του νησιού, συζητώντας ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις, που είχαν ως θέμα και στόχο την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τη Σκιάθο και τις νησιωτικές περιοχές κατ’ επέκταση, ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι: «Κατ’ αρχήν ήθελα να επισκεφτώ το Λιμεναρχείο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου απέναντι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που καθημερινά δίνουν τεράστιο αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα για να διασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών, με άνεση και ασφάλεια και βέβαια διασφαλίζοντας και το αξιόπλοο των πλοίων».

Ο ίδιος κατέστησε σαφές μετά τη συνεργασία που είχε με τον λιμενάρχη Νικόλαο Κατσάμπα, τον περιφερειακό διοικητή Μανώλη Κανάλη και τα στελέχη του Λιμενικού, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Αθανάσιου Ζλατούδη, ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μια ημέρα στην κατεύθυνση ενίσχυσης, με επιχειρησιακά μέσα, του Λιμενικού Σώματος».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε επίσης ότι: «Το Λιμενικό Σώμα όπως γνωρίζουμε διαχρονικά συμβάλλει στην ενίσχυση και την ανάπτυξη της εμπορικής μας ναυτιλίας, αλλά και αποτελεί προμετωπίδα διαφύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας».

Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα, με θέμα τα ζητήματα που αφορούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τη μαρίνα και το λιμάνι, που αποτελούν βασική πύλη εισόδου για το νησί.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των λιμενικών υποδομών, αλλά και της μαρίνας της Σκιάθου ο υπουργός τόνισε ότι: «Στόχος μας είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού να αναβαθμιστούν οι υποδομές, έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε και το τουριστικό προϊόν, αλλά παράλληλα θα αναβαθμίσουμε τις λιμενικές υπηρεσίες για την καλύτερη πρόσβαση και επισκεπτών, αλλά και κατοίκων».

Μείζον θέμα αποτελούν, ταυτόχρονα, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με τον υπουργό να δηλώνει γνώστης του προβλήματος, για να προσθέσει ότι έχει γίνει και ο ίδιος δέκτης παραπόνων.

Για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Οντως υπάρχει πρόβλημα, μάλιστα και προσωπικά έγινα δέκτης παραπόνων, οπότε είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το δούμε και σε συνεργασία και με τους βουλευτές μας, αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής. Θα τους ακούσω προσεκτικά, θα μου προτείνουν κάποιες λύσεις και ό,τι είναι εφικτό και πρακτικό θα γίνει» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου