ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις Χρ. Μπουκώρου με υπουργούς για ζητήματα της Μαγνησίας

συναντήσεις-χρ-μπουκώρου-με-υπουργού-417100

Η επένδυση στις Νηές, το αεροδρόμιο, το στρατόπεδο, ο περιφερειακός στο επίκεντρο των συναντήσεων του βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με υπουργούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για ανοιχτά ζητήματα του νομού Μαγνησίας και να προωθήσει την επίλυσή τους.

Το κλίμα που συνάντησε ο βουλευτής στις συναντήσεις ήταν άκρως θετικό. Αλλωστε, με τους περισσότερους από τους υπουργούς υπήρξε συνάδελφος την τελευταία τετραετία και η συνεργασία τους ήταν διαρκής.

Επένδυση στις Νηές

Στις 16 Ιουλίου, ο Χρήστος Μπουκώρος συναντήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον υπουργό και αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την επένδυση που εκκρεμεί στις Νηές. Ο υπουργός έδειξε έντονο ενδιαφέρον και επιβεβαίωσε ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν στην πρώτη γραμμή των σχεδιασμών τους τη συγκεκριμένη επένδυση. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο εκτιμήθηκαν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ξεμπλοκάρει η επένδυση. Ο βουλευτής εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την αλλαγή κλίματος στο υπουργείο Ανάπτυξης και για το γεγονός ότι υπάρχει μια κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός και ένας αρμόδιος υπουργός που είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το στοίχημα των επενδύσεων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και για τις Νηές οι εξελίξεις θα κινηθούν ταχύτερα πλέον.

Ο Χρήστος Μπουκώρος στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη

Για τον φόρο στο τσίπουρο

Στις 20 Ιουλίου, ο βουλευτής Μαγνησίας συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, στον οποίο παρέδωσε στοιχεία της επένδυσης στις Νηές. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό για το θέμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τον φόρο στο τσίπουρο. Στη σύσκεψη έλαβαν ακόμη μέρος κορυφαίοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, εκπρόσωποι οινοποιητικών επιχειρήσεων της Μαγνησίας, καθώς και εκπρόσωποι της Ενωσης Αποσταγματοποιών Ελλάδος. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποτελεί μια επώδυνη εξέλιξη, ωστόσο ήδη με εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών και ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών κατατέθηκε προσφυγή, προκειμένου να επιτευχθούν έστω και σημειακές βελτιώσεις στην απόφαση για τα παραδοσιακά προϊόντα του τσίπουρου και της τσικουδιάς.

Για το στρατόπεδο Γεωργούλα

Με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στο υπουργείο, στις 23 Ιουλίου, συναντήθηκε ο Χρ. Μπουκώρος και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνει ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή για θέματα της αρμοδιότητάς του, ενώ ο βουλευτής ανέπτυξε όλες τις παραμέτρους -της εξαγγελθείσας από την προηγούμενη ηγεσία- μετακίνησης του στρατοπέδου Γεωργούλα. Ο υπουργός Αμυνας δήλωσε στον βουλευτή ότι θα μελετήσει διεξοδικά το ζήτημα με τους επιτελείς του πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Για επείγοντα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης

Στο υπουργείο Εσωτερικών επισκέφθηκε τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, στις 25 Ιουλίου, ο βουλευτής Μαγνησίας. Στη συνάντηση τέθηκε από πλευράς του βουλευτή το θέμα της ψήφισης διάταξης, ώστε να θωρακιστούν με ακατάσχετο τα κονδύλια του προγράμματος «Φιλόδημος», τα οποία αφορούν έργα κοινής ωφέλειας, όπως συμβαίνει με τα έργα που χρηματοδούνται από το ΕΣΠΑ. Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έρθει προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, θα εξετάσει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης σχετικής διάταξης, την οποία θεωρεί δίκαιη.

Για ζητήματα Συνεταιρισμών, αγροτών και κτηνοτρόφων

Στις 30 Ιουλίου ο βουλευτής Μαγνησίας, μαζί με τους βουλευτές Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου, Ιωαννίνων Γ. Αμυρά και Γρεβενών Α. Πάτση, επισκέφθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον υπουργό Μάκη Βορίδη. Οι βουλευτές έθεσαν στον υπουργό το επείγον ζήτημα της αδυναμίας συγκρότησης συνεταιρισμών δασεργατών και ζήτησαν την τροποποίηση του νομικού πλαισίου για περιοχές ορεινές και δυσπρόσιτες, όπου δεν μπορούν να συσταθούν συνεταιρισμοί με 21 μέλη όπως ο νόμος προβλέπει. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα για τις μικρές κοινότητες, όπου υπάρχει πρακτική αδυναμία και να προβεί σε τροποποίηση του νόμου. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων και ο υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές για τους βασικούς άξονες της νέας αγροτικής πολιτικής και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία της χώρας.

Ο περιφερειακός του Βόλου και η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας

Συνάντηση συνεργασίας με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλή πραγματοποίησε ο βουλευτής την περασμένη Πέμπτη 1 Αυγούστου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της συνέχισης του έργου του περιφερειακού Βόλου, το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, καθώς και η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Ο υπουργός ήταν ενημερωμένος για τα σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν, αφού ως τομεάρχης με αναπληρωτή τομεάρχη τον βουλευτή Μαγνησίας είχαν επισκεφθεί τον Βόλο και είχαν δει από κοντά τα ζητήματα. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι για το υπουργείο το έργο της συνέχισης του περιφερειακού Βόλου και της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας είναι στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος, ενώ αποκάλυψε στον βουλευτή ότι τον τελευταίο καιρό έχει εκφραστεί ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και αυτών της Ν. Αγχιάλου.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας την 1η Αυγούστου συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κονταζαμάνη, ενώ την εβδομάδα που έρχεται θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών με αρμόδιους υπουργούς και για άλλα σημαντικά ζητήματα της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου